Udense fysiotherapeut in Olympisch Netwerk

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Wolbert Fysio- en Manuele therapie en Sportrevalidatie is dinsdag 30 november opgenomen in het Olympisch Netwerk Brabant. Voormalig topbasketballer Jos Kuipers overhandigde als topsportbegeleider van het Olympisch Steunpunt Noord-Brabant een plaquette aan Bas Wolbert. De Udense fysiotherapeut bevindt zich daarmee in het provinciale netwerk van onder anderen sportartsen, sportpsychologen en sportmedische specialisten.

[image=157582]

Het Olympisch Netwerk Brabant is opgericht door het NOC*NSF in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en steunt topsporters en toptalenten in hun sportieve en maatschappelijke carrière. Daar komen zaken aan de orde als sportmedische en mentale begeleiding, trainingsaccommodaties, onderwijs, huisvesting en werk. “We zijn er trots op dat we aan de eisen van het NOC*NSF voldoen om dit predicaat te mogen dragen”, aldus Bas Wolbert. “Inhoudelijk komt het er op neer dat we door deze deelname nóg beter in staat zijn Olympische en niet Olympische sporters van de hoogste status te kunnen begeleiden en behandelen. Dit in samenwerking met instellingen en klinieken die begrijpen wat topsportzorg betekent.”

Begeleiding
Bij topsport is optimale medische en mentale begeleiding essentieel. Topsportkeuringen, inspanningstesten, bewegingsanalyses, blessurepreventie en -behandeling, sportfysiotherapie en voedingsadviezen zijn slechts enkele van de vele diensten waarvan gebruik gemaakt kan worden door de ingeschreven sporters. De diensten kunnen worden verleend door sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten. Tevens garanderen de sportfysiotherapeuten dat sporters die zijn aangesloten bij het ONB binnen 48 uur na het ontstaan van een blessure gezien kunnen worden door een sportfysiotherapeut. Wolbert Fysio- en Manuele therapie en Sportrevalidatie aan de Velmolenweg 77 zet zich vanaf nu in voor de topsporters uit deze regio. De reguliere klanten profiteren mee van de vaardigheden en expertise van deze Udense praktijk.
Meer berichten