Hoog niveau bij UK Bandstoten

  •   keer gelezen   Sport
VOLKEL – De 27e editie van de Udense Kampioenschappen Bandstoten werd in de week van 22 tot en met 27 november gehouden in Jeugdhuis De Sprong in Volkel. Dit jaar deden er 104 deelnemers mee, die verdeeld waren over 3 klasses.

[image=157113]

In poule A waren de onderlinge verschillen kleiner dan ooit. Jan v.d. Berg doet al veel jaren mee met het toernooi en heeft ook al vaker een beker mee naar huis mogen nemen. In 2008 stond hij ook al in de finale, maar redde het toen net niet. Dit jaar was het anders: de finalepartij was een lastige, want er moest gespeeld worden tegen de kampioen van vorig jaar Robert van de Ven. In de 16e beurt was de stand gelijk op 40-40 en moest er met 3 beurten worden verlengd. Pas tijdens de verlenging bleek Jan sterker te zijn en mocht daarmee aanspraak maken op de kampioenstitel.
In poule B waren er dit jaar meerdere deelnemers waarvan het gemiddelde uiteindelijk ook in poule A had kunnen liggen. Dit leverde een aantal wedstrijden op die in minder dan de maximale 20 beurten uit werden gespeeld. Winnaar Mari Peerenboom werd zonder ook maar één wedstrijd te verliezen kampioen.
In poule C bleek Hans Sterken van biljartclub ’t Pommerhanske sterker dan de rest. Hans speelde heel constant en won daarmee alle partijen. Ook de hoogste serie (van 9) in de C klasse was van hem afkomstig. Biljartvereniging Jong Geleerd wil alle deelnemers, sponsoren en begunstigers, en de Stichting Jeugdbelangen bedanken voor hun inzet. Op naar de 28e editie!
Meer berichten