Mooie Jubileumkrant De Keien Atletiek

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De Keien Atletiek bestaat maandag 8 november precies 50 jaar. Het gehele jaar heeft de Udense atletiekvereniging hier al bij stilgestaan met diverse activiteiten.

In het Udens Weekblad van vrijdag treft de lezer een bijzondere Jubileumkrant aan die geheel in het teken staat van de succesvolle geschiedenis van De Keien Atletiek. Er wordt teruggeblikt op de atletiektoppers die hun eerste stappen hebben gezet in stadion De Kuip en de vele bijzondere wedstrijden die er zijn gehouden, zoals de Mondo Keien Meeting en het eerste WK Ultraloop. Bovendien presenteren alle sportende groepen van De Keien Atletiek zich in deze Jubileumkrant. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november wordt het jubileumjaar afgesloten met een feestprogramma.

Stadion
Ook het stadion De Kuip heeft in de loop der jaren diverse veranderingen ondergaan. Zo werd in 1966 gestart met de aanleg van de sintelbaan (foto 1) die een jaar later in gebruik werd genomen. In 1986 kreeg de Udense atletiekvereniging een kunststofbaan die in 2007 werd verwijderd (foto 2). In plaats daarvan werd een Mondo-baan aangelegd (foto 3). Op 3 augustus van dat jaar werd met de Mondo Keien Meeting de eerste wedstrijd op deze Olympische baan gehouden.

[image=153995][image=153996][image=153997]
Meer berichten