Hans Bekx zoekt concurrentie op in Dakar

  •   keer gelezen   Sport
MARIAHEIDE – “Als ik een vakantiereisje wil, ga ik wel ergens anders heen. Ik ga naar Argentinië om zo hoog mogelijk te eindigen.” Hans Bekx is duidelijk. De Heise rallyrijder gaat in januari van start in de Dakarrally om de strijd aan te gaan met de favorieten voor de eindzege. Al teveel kansen dicht hij zichzelf niet toe, maar zijn enthousiasme is er niet minder om.

[image=153740]

Afgelopen zaterdag won Bekx de preproloog in Valkenswaard. Bekx deed daar vooral aan mee om uit te zoeken waar hij na drie jaar afwezigheid staat. “Daar was dit een mooie test voor. Want als ik rijd, wil ik wel de concurrentie aan kunnen gaan, weten dat ik nog meekan. Mijn materiaal is in orde, alles is klaar, maar mijn voorbereiding is bijvoorbeeld wel wat anders dan die van de rest.” Bekx apelleert aan zijn drukke leven als zakenman: vorig jaar startte hij een nieuwe onderneming in Roemenië. “Een akkerbouwbedrijf. We hebben daar 2700 hectare grond, waar we met het biogebeuren bezig zijn: koolzaad, zonnebloemen enzovoorts. Dat vraagt heel veel van mijn tijd.”

[image=153742]

Sowieso is Bekx realistisch over zijn kansen (en die van de andere Nederlanders) in de Dakarrally. “Geen enkele Nederlander hoeft zich de illusie te maken dat ‘ie kan winnen. Als Kamaz zo blijft rijden kan niemand ze verslaan.” De fabrieksrijders van het Russische Kamaz zijn namelijk het hele jaar door bezig met de rallysport en hebben daardoor een enorme voorsprong op de rest. “De rally begint áchter Kamaz, daar ben ik heel realistisch in. Ik ga me daar als nuchtere Brabander niet voor de gek laten houden. Maar ons materiaal is goed en ik wil zo goed mogelijk presteren.” (foto's: Jerry Immers)

[image=153741]
Meer berichten