Team AutoTrack.nl klaar voor Dakar

  •   keer gelezen   Sport
ZEELAND - Team AutoTrack.nl gaat naar de Dakar 2011 en komt zaterdag aan de start van de preproloog. Dankzij hoofdsponsor AutoTrack.nl, die het team ook voor het vijfde opeenvolgende jaar steunt, kan het team opnieuw een gooi doen naar een topnotering in de meest aansprekende rally ter wereld.

[image=153568]

Team AutoTrack.nl gaat in afgeslankte vorm aan zijn derde Zuid-Amerikaanse Dakar-avontuur beginnen. Naast de Mitsubishi MPR 13 bestaat het team uit de snelle T-4 racetruck, één van de twee T-5 6x6 assistentietrucks en een persauto. In totaal bestaat het Team AutoTrack.nl Dakar 2011 uit tien zwaar gemotiveerde mensen. Tonnie van Deijne vertelt dat hij, in tegenstelling tot voorgaande jaren, meer relaxt naar de Dakar toe leeft. “We doen het nu al een aantal jaren zeer succesvol, maar echt ontspannen was ik voor de Dakar eigenlijk nooit. Het team werd groter en groter en het was voor mij lastig om me op mijn eigen race te concentreren. Met het terugbrengen van het team naar een minimale bezetting hoop ik dat we nogmaals een aansprekend resultaat neer kunnen zetten. Ik ben heel dankbaar dat AutoTrack.nl mij ook dit laatste jaar in de Mitsubishi wil steunen.”
Chris Zegers start in de Racetruck. In 2008 stond Chris al eens klaar om aan de Dakar te beginnen, toen ging het feestje vanuit Portugal niet door. Met zijn deelname aan de preproloog zet hij een eerste stap in de richting van de Dakar van 2011. Zegers neemt plaats in de T-4 truck van Team AutoTrack.nl. De acteur/presentator heeft veel ervaring op autosportgebied. Het team van Tonnie van Deijne heeft meer aansprekende wijzigingen ondergaan. Van Deijne zelf gaat op 1 januari in Buenos Aires met een nieuwe navigator van start. Marcel Snijders stapt naast de coureur uit Zeeland in de snelle Mitsubishi MPR 13. Snijders heeft de Dakar zowel in Afrika als in Zuid-Amerika meerdere keren op de motor uitgereden. Van Deijne was met een vijftiende plaats bij de auto’s tijdens de afgelopen Dakar de meest succesvolle Nederlandse deelnemer.
Meer berichten