Jongerenwerk actief met FC Cruyff Court

  •   keer gelezen   Sport
Uden – Het jongerenwerk van Compass is op het Cruyff Court in de Bitswijk een project gestart voor basisschooljeugd onder de naam FC Cruyff Court. Gedurende acht weken worden er trainingen en diverse voetbalactiviteiten aangeboden voor groep 6, 7 en 8. Tot en met 10 november is de jeugd elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur te vinden op het Cruyff Court.

[image=153102]

Het Cruyff Court is een moderne invulling van het vroegere trapveldje. De kinderen uit de buurt krijgen een goede, veilige plek om te sporten en door de samenwerking met de buurt, overheid, scholen en het professionele jongerenwerk heeft het Cruyff Court ook een belangrijke sociale functie in de wijk. De 14 regels van Johan Cruyff zijn een belangrijk onderdeel van FC Cruyff Court. Zoals n ‘alleen kun je niets, je moet het samen doen’, ‘wees wie je bent’ en ‘heb respect voor de ander’. De 14 regels van Johan Cruyff zijn te vinden op het informatiebord bij het Cruyff Court.
Van de groepen 6, 7 en 8 zijn er 22 deelnemers aan FC Cruyff Court die onder begeleiding van de sportwerker van Compass samen voetballen. Elke week komen ook ouders kijken naar deze activiteiten en er zijn veel positieve reacties vanuit de wijk. Bijzonder is dat niet alleen jongens mee doen, maar ook meidjes. Er zijn nu vier trainingen geweest en er zijn er nog vier te gaan.
[image=153103]

Meer berichten