‘Het is eigenlijk een grote reünie’

  •   keer gelezen   Sport
VEGHEL – Voor de zestiende keer wordt op vrijdag 10 december het André Riether Zaalvoetbaltoernooi gehouden. Voetballen is hierbij belangrijk, maar de derde helft wordt zeker niet vergeten.

[image=152701]

De spelers, oud-leerlingen en –leraren van het Zwijssen College, heffen na afloop traditioneel het glas in De Stapperij. “Dat hoort er nu eenmaal bij, het is eigenlijk een grote reünie en er worden volop anekdotes uitgewisseld”, zegt naamgever André Riether.
Maar eerst moet er natuurlijk gevoetbald worden. Zes teams doen er dit jaar mee; één minder dan voorgaande jaren omdat het gastteam uit Duitsland niet genoeg mensen bijeen kreeg en is samengevoegd met een ander team dat spelers tekort kwam. Maar Team Anton, Team Adje, Team Bert en al die andere oude bekenden zijn weer van de partij. Henk Mulder, bij velen bekend als docent wiskunde, verricht om 18.00 uur de aftrap in sporthal De Bunders. De wedstrijden duren tien minuten (‘Voor sommigen lang genoeg!’, aldus André). Rond 21.30 uur is de prijsuitreiking.

[image=152700]
Meer berichten