Droomdebuut Van Asseldonk in Formule Abarth

  •   keer gelezen   Sport
VALLELUNGA – Wat goed is komt snel. Hannes van Asseldonk heeft dit weekend op het Italiaanse Vallelunga zijn visitekaartje afgegeven in de Formule Abarth door zaterdag zijn debuutrace in deze klasse direct op dominante wijze te winnen. Met zijn opvallende optreden oogstte de snelle coureur uit Boekel alom bewondering.

[image=151034]

Ook op zondag kende de Prema Junior rijder een goede start van de tweede manche, maar hield een verkeerde versnellingsbakverhouding hem van de herhaling af. Hannes van Asseldonk liet op zaterdagmiddag geen spaan heel van de concurrentie. Na zestien ronden werd Van Asseldonk dan ook als terechte winnaar afgevlagd en boekte hij zijn eerste overwinning uit zijn nog prille autosportcarrière. Op de hoogste trede van het podium genoot de Boekelaar met volle teugen van het Wilhelmus, de huldigingceremonie en champagne. Ondanks dat zondag de vijfde plaats aan de finish niet de afsluiter opleverde waar Van Asseldonk vooraf op hoopte, was hij toch zeer tevreden over zijn debuutweekend in de Formule Abarth.
Hannes van Asseldonk: “Ik kijk met een trots gevoel terug op dit weekend. Vooraf was het de bedoeling om met dit avontuur meer race-ervaring op te doen en mijn horizon te verbreden, maar om dan direct mijn eerste race te winnen is natuurlijk fantastisch! Het was jammer dat ik op zondag niet op herhaling kon gaan, want ik weet zeker dat ik hiervoor de snelheid in huis had. Over twee weken staan onze volgende races op Mugello op het programma, maar ik blijf deze week bij het team om me in hun simulator goed voor te bereiden op de collectieve test die al voor aanstaande woensdag gepland staat.”

[image=151035]
Meer berichten