Uden heeft vanaf nu twee ijsbanen!

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De gemeente heeft sinds donderdag in De Kleuter en de voormalige ijsbaan bij de UDI-velden twee gemeentelijke natuurijsbanen. ,,Vanaf morgenvroeg gaan we er vegen!”, zo vertelde wethouder Delhez de gemeenteraad vanavond.

,,Ook gaan we er verlichting aanbrengen! Op beide vijvers is de ijsdikte 12 tot 15 centimeter. 10 centimeter is voldoende. We blijven de ijsdikte bijhouden en zo gauw die onder de tien centimeter komt, plaatsen we borden dat het wat ons betreft niet meer veilig is om te schaatsen. Op alle overige ijsbanen in Uden doen we dit niet!”

Brandweer
De actie van de wethouder is een direct gevolg van een vraag van raadslid Martijn van de Koolwijk die vond dat de gemeente óók in het natuurijs een rol zou moeten spelen.
Over het door de brandweer op laten spuiten van veldjes als het bijvoorbeeld het voetbalveldje bij 'de rode school', daar gaat de wethouder een beetje beleid over bedenken. ,Geen dikke nota's", vertelde de wethouder. ,,Geen hogeschoolbeleid, maar wel iets want de brandweer mag niet zomaar water onttrekken als het niet is om een brand te blussen."

[image=82655]
Meer berichten