De Rooy houdt leiding in Africa Race

  •   keer gelezen   Sport
VEGHEL/SON – Helemaal zeker is het nog niet, maar het lijkt erop dat Team De Rooy als nummer één in de laatste etappe van de Africa Race van start gaat. Zaterdag sloot het team de tijdrit als eerste af. En dan kan er voor wat betreft de eindzege weinig meer misgaan, want die laatste etappe is, naar verwachting, weinig competititef meer.

[image=83126]

Zaterdagavond vergadert de koersleiding nog over de vorige etappe, waarin Team De Rooy de nacht moest doorbrengen in het woestijnzand van Mauretanië. Vrijdagavond laat was er nog het nodige geharrewar over de uitslag. Even leek het er zelfs op dat Hans Bekx, Vismara en De Rooy tegen een tijdstraf zouden aanlopen, maar even na middernacht werd dit rechtgezet Zaterdag volgt er nog een vergadering over de interpretatie van het reglement, maar het lijkt erop dat het besluit definitief is.
De tijdrit van zaterdag begon met 28 kilometer duinen. Daarna volgde een snelle piste en het laatste deel van de special werd gevormd door en brede piste, vol verraderlijke gaten. Het was duidelijk dat Jan de Rooy toch wel graag zijn stempel wilde drukken op deze eerste Africa Race, want na een uiterst geconcentreerd gereden tijdrit eindigde hij als eerste, voor de Italiaan Vismara. Hans Bekx werd derde op 5.38 minuten. Voor het algemeen klassement betekent dit dat Jan de Rooy de leiding houdt met een totaaltijd van 50.13.16 uur, op 8.50 minuten gevolgd door teamgenoot Hans Bekx en 30.42 op de Hongaar Kovacs. “Het was een fantastische dag. Een special uit het boekje met alles wat erbij hoort en uiteraard veel zand”, glunderde Jan de Rooy bij binnenkomst in het bivak. “Bovendien zijn we gespaard gebleven van mankementen en dit keer ook eens geen lekke band. Die hebben we genoeg gehad”, een mening waar Tony Maessen, de navigator van Hans Bekx, zich bij aansloot. “Het was prachtig, een echte Dakaretappe. Zondag volgt de laatste etappe, over 110 kilometer.
Meer berichten