Even voorstellen: de sportmannen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Twan van den Brand, Nick Raaymakers en Rob Verstegen. Dit zijn de drie genomineerde sportmannen die bijzondere prestaties hebben geleverd in het jaar 2008. Het Udense sportgala vindt plaats op 9 februari in het Tenniscentrum.

[image=83494]

Naam: Rob Verstegen
Sport: Motorrijden
Leeftijd: 39 jaar
Prestaties: zou de Dakar Rally 2008 rijden, maar die werd afgelast. Hij werd 9e in het algemeen klassement van de Tuareq Rally. In de Central-Europe-Rally werd hij 19e, de beste Nederlander. Bij het NK-Enduro dit seizoen werd hij 18e algemeen. Begin 2009 reed hij de Dakar Rally, maar moest uit de rally vanwege motorpech.
Hoelang beoefen je deze sport en waarom heb je voor de motor gekozen? “Van mijn 6e tot mijn 27e heb ik aan motorcross gedaan. Sinds twee jaar ben ik actief in rally’s. Mijn vader beoefende deze sport en zo word je vanzelf met dit ‘virus’ besmet.”

[image=83495]

Naam: Nick Raaymakers
Sport: Taekwondo
Leeftijd: 19 jaar
Prestaties: heeft in 2008 drie belangrijke taekwondotoernooien gewonnen: de Open Zeeuwse, Open Brabantse en de Open Taekyon Kampioenschappen. Met als klap op de vuurpijl de Europese Kampioenschappen in Dinslaken in Duitsland. Hij won daar in de klasse tot 68 kilogram.
Hoelang beoefen je deze sport en waarom heb je voor de vechtsport gekozen? “Zes tot zeven jaar geleden ben ik een keer met een vriend meegegaan naar een Taekwondotraining. Ik was meteen verkocht. Ik heb wel gevoetbald en gezwommen, maar Taekwondo vind ik gewoon veel leuker!”

[image=83496]

Naam: Twan van den Brand
Sport: Veldrijden
Leeftijd: 19 jaar
Prestaties: Eindigde in verschillende wereldbekerwedstrijden veldrijden in de top-20 en was vaak de tweede Nederlander. Werd 16e op het EK. Hoogtepunt was het krijgen van een contract bij Sunweb-ProJob.
Hoelang beoefen je deze sport en waarom heb je voor de fiets gekozen? “Ik zit op de fiets sinds ik acht jaar oud ben. Ik zag altijd een peloton rondjes fietsen bij de Pauluskerk en dat leek me gewoon leuk. Hard rijden geeft een kick. Het mooie aan de sport vind ik dat je de grenzen van je lichaam kunt verleggen met fietsen.”

Kijk op de website www.sportgala-uden.nl voor meer informatie. Daar kun je ookstemmen op de sporters.
Meer berichten