Spektakel en actie in De Pas

  •   keer gelezen   Sport
HEESCH – De kans op bloedende gezichten is groot op zondag 15 februari in Cultureel Centrum De Pas in Heesch. Tijdens de HEAT Fighting Championships staan acht profpartijen Mixed Martial Art op het programma.

Het is de derde keer dat het vechtsportgala in Heesch wordt gehouden. Mixed Martial Art (MMA), een combinatie van worstelen, boksen en jiu-jitsu, staat centraal deze middag. Ook staan er enkele partijen Muay Thai op het programma. Organisator Wiggert Meerman pakt het groter aan dan de voorgaande edities. Werden er vorig jaar bijvoorbeeld drie profpartijen afgewerkt, dit jaar zijn dat er zeven tot acht. ”Profs mogen meer dan amateurs, zoals stoten op het hoofd. Dat is een stuk spectaculairder voor het publiek.”

[image=84011]

Showgebeuren
In De Pas is er ruimte voor ruim 500 toeschouwers. Vorig jaar was dat aantal er niet, maar Meerman verwacht dit jaar een grote opkomst. ”We hebben meer wedstrijden en er is meer actie. Ook het hele showgebeuren is toegenomen. Veel kan ik niet verklappen, maar qua aankleding gaat het er professioneler uitzien. Ook gaan we hoogstwaarschijnlijk de vechters aankondigen met een filmpje.” Meerman kijkt uit naar de derde editie, maar durft ook al verder in de toekomst te kijken. ”We willen telkens een stapje hoger zetten. In de toekomst hoop ik het evenement op een andere locatie te kunnen houden. Nu zijn we gebonden aan een beperkte ruimte. Als er meer ruimte is, kun je bijvoorbeeld meer VIP-tafels verkopen. Meer tafels betekent meer geld en betekent ook betere vechters.”
Kaarten zijn te koop bij de volgende verkooppunten: Cultuurcentrum de Pas en de Bruna in Heesch, CD Kiosk
CD Kiosk en Pardoel Sports in Oss. Online zijn kaarten te kopen op www.heatfc.tv. Kijk voor meer informatie op www.heatfc.tv.
Meer berichten