Daphne Sgroot: ‘De lat lag te hoog’

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Ooit sloeg het vrouwenteam van Saturnus alles aan flarden. Tot in de 1e divisie brachten het de Udensen. Het zijn alleen nog de herinneringen die enig raakvlak hebben met deze gouden tijden. De waarheid ligt verscholen met een laatste plek in de 3e divisie. Zaterdagavond ging de ploeg van Joan van den Heuvel en Hubert van Hout met 4-0 onderuit bij ODI in Middelbeers.

Door: Peter Kuijpers

[image=84418]

Gekapseisd
Daphne Sgroot laat het allemaal over zich heen komen. Samen met Loes Boley zijn zij de Nestors in het Saturnus-team. Tevens ook de twee enigste speelsters die destijds de opmars meemaakte van het succesvolle Saturnus. Deze wereld is echter totaal gekapseisd en de club vervult nu slechts een bijrol in de competitie, waar degradatie dreigt. De Udense juriste Daphne Sgroot (26) relativeert: “Dat klopt allemaal wel, maar de druk was ook veel te hoog in het team. De doelstelling was niet degraderen en zo hoog mogelijk eindigen. Deze stelling hebben we verlaten. We proberen nu van elk puntje wat we kunnen pakken te genieten. Dat geeft wat meer rust in het team."

[image=84419]

De lach uit de ploeg
Zaterdagavond in Middelbeers kwam Saturnus in het stuk niet voor. In Sporthal De Klep werd het bij tijden een ‘kat en muis spelletje’ Sgroot: “ Vandaag gingen we tegen ODI inderdaad kansloos onderuit. Die staan veel hoger dan wij en hebben een goed team. Wij zijn hiervoor nog te licht. Er zit zeker meer in, maar nu nog niet. We proberen gewoon wat plezier te maken. Door al die nederlagen verdween de lach uit de ploeg. Dat moet echt terug en dat kan nu we de doelstelling wat hebben verlegd. We willen nog allemaal verschrikkelijk graag volleyballen. We zijn een ronde verder voor de beker. Dat zijn leuke dingen en daar houden we ons maar aan vast.”

[image=84420]
Foto's www.peterkuijpers.nl

Moerser SC
Daphne Sgroot werkt in Uden, maar is ook veel in Duitsland bij haar vriend Renzo Verschuren die profvolleybal speelt bij Moerser SC. Sgroot: “Ja, daar ben ik met regelmaat, maar probeer toch minimaal twee maal te trainen in Uden. Mijn werk bij Van Iersel-Luchtman Advocaten vraagt veel aandacht. Ik ben wel afgestudeerd, maar volg daar nog interne opleidingen in het ondernemingsrecht. Ondanks mijn drukke baan vind ik het nog steeds leuk om te volleyballen. Zolang die prikkel er is blijf ik het doen.”


Meer berichten