Langlaufers WSG naar Special Olympics

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Vier langlaufers van W.S.G. Uden vertrekken op dinsdag 3 februari naar Boise in het Amerikaanse Idaho om deel te nemen aan de Special Olympics World Winter Games. “De sporters kijken er naar uit”, vertelt coach Bart Maas. “Maar het brengt ook veel spanning met zich mee.”

[image=84481]

Eljo van Haandel uit Uden, Gonnie Dragt en Wilco van Dooren uit Veghel en Monique Jellema uit Heeswijk-Dinther vormen het team dat namens de Werkgroep Skiën Gehandicapten uitkomt op het grootste wintersportevenement voor sporters met een verstandelijke handicap. Bart Maas: “Tijdens de landenwedstrijd in Slovenië in 2007 eindigden we mooi in de middenmoot. Niet slecht voor een land als Nederland waar langlaufen niet veel beoefend wordt. Als we nu onze persoonlijke records weten te verbeteren dan hebben we het goed gedaan.” De Udense coach wordt in de Verenigde Staten bijgestaan door Natascha Breurs die bij Special Olympics Nederland werkzaam is. “De langlaufwedstrijden vinden plaats in Sun Valley op 260 kilometer van Boise. Ver weg van de andere 20 Nederlandse deelnemers. Er zal tijdens de wedstrijddagen dus voornamelijk contact zijn met sporters uit andere landen. En ook al spreken ze elkaars taal niet, ze slagen er toch altijd in te communiceren.”

[image=84482]
Voorafgaand aan de openingsceremonie op 7 februari is er gelegenheid tot het maken van culturele uitstapjes. Daarna wordt het vizier op de wedstrijden gericht. Op 10 februari doen de langlaufers van W.S.G. Uden mee aan de 500 meter, een dag later volgt de 1.000 meter en op 12 februari is de 4 keer 1.000 meter estafette. Daarna keren de langlaufers weer terug naar Boise voor de sluitingsceremonie met de overige 3.000 deelnemers. Bart Maas: “Voor mij persoonlijk is het evenement geslaagd als onze sporters genoten hebben en ze er in hun eigen ontwikkeling iets aan hebben gehad. Als ze dan ook nog in de prijzen zijn gevallen zou dat helemaal mooi zijn.”
Meer berichten