Even voorstellen: de sportvrouwen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Wie wordt de Udense sportvrouw van 2008? De gemeente Uden houdt maandag 9 februari weer het jaarlijkse sportgala. Deze week worden de drie genomineerde sportvrouwen voorgesteld: Maud van der Meer, Michelle van Lanen en Mariam Popal.

[image=84688]

Naam: Maud van der Meer
Sport: Zwemmen
Leeftijd: 16 jaar
Prestaties: Deed mee aan de Europese Jeugdkampioenschappen in Belgrado en haalde de halve finales op de 50 en de 100 meter vrij. Op het NK Kortebaan bij de senioren werd ze zesde op de 50 vrij en vijfde op de 100 vrij.
Wat vind je van je nominatie? “Ik vind het hartstikke leuk dat mensen mijn prestaties volgen. Ik ben vorig jaar al genomineerd geweest voor sportvrouw van het jaar. Ik denk dat ik meer kans heb dan in 2007, omdat mijn prestaties beter zijn dan vorig jaar.”
Wat zijn je plannen voor komend jaar? “Sinds september 2008 train ik in Eindhoven. Dit seizoen zie ik als een tussenjaar. Ik kijk naar de tijden die gezwommen worden en daar wil ik bij wedstrijden heel dicht tegenaan zitten. Ook is de Swimcup in Amsterdam een belangrijk doel en dat geldt ook voor het NK Langebaan in juni. Ook hoop ik me te kwalificeren voor het EK voor senioren.”
Hoeveel uren per week ben je bezig met je sport? “Ik lig zo’n 14 uur in het water. Daarnaast heb ik ook nog 2,5 uur landtraining in de week. Dat zijn oefeningen om de lenigheid en stabiliteit te bevorderen, maar ook opdrukken hoort hierbij.”

[image=84689]

Naam: Michelle van Lanen
Sport: Paardrijden dressuur
Leeftijd: 17 jaar
Prestaties: Dit jaar behaalde ze op de Europese Kampioenschappen voor junioren bij de paarden en een individuele bronzen medaille. Met het Nederlands team won ze zilver. Op het Nederlands Kampioenschap werd ze derde.
Wat vind je van je nominatie? “Ik vind dit een hele eer, omdat ik merk dat mensen mijn sport blijven volgen. Ik ben al een keer eerder genomineerd. Het zou leuk zijn als ik nu sportvrouw van 2008 zou worden! Ik denk dat het heel spannend gaat worden.”
Wat zijn je plannen voor komend jaar? “Dit jaar is het NK in juni een belangrijk doel voor mij. Ook probeer ik me te kwalificeren voor het EK. Dit is bij de junioren het hoogst haalbare.”
Hoeveel uren per week ben je bezig met je sport? “Ik ben eigenlijk de hele week met paarden bezig. Ik heb op dit moment 5 paarden die dagelijks verzorgd moeten worden. Voor mijn opleiding moet ik stagelopen op een manege. Dit doe ik op de stal waar mijn paarden staan. Ik ben ’s ochtends half 8 op stal en dan tot een uur of 4. ’s Avonds moet ik nog een keer terug. In het weekend rijd ik wedstrijden.”

[image=84690]

Naam: Mariam Popal
Sport: Taekwondo
Leeftijd: 18 jaar
Prestaties: Hoogtepunt was het winnen van het EK bij de gewichtsklasse tot 60 kg. Ze won ook de Open Zeeuwse, Open Brabantse en Open Taekyon Kampioenschappen.
Wat vind je van je nominatie? “Ik vind het natuurlijk erg leuk. Ik ben met mijn club (Yu-Sin-Kwan) wel eens gehuldigd bij het sportgala, maar ik ben nog nooit genomineerd.
Wat zijn je plannen voor komend jaar? “Het grote doel is het Open wereldkampioenschap Taekwondo. Het wordt de eerste keer dat ik hieraan meedoe. Verder zit ik nu in een hogere gewichtsklasse en sinds augustus 2008 zit ik bij de senioren. Ik krijg oudere tegenstanders, dus ik ben benieuwd hoe het zal gaan.”
Hoeveel uren per week ben je bezig met je sport? “Ik train drie keer per week bij Yu-Sin-Kwan, waar ik het enige senioren meisje ben. Ik moet dus met jongens trainen, maar dat zie ik als een voordeel. Ook fitness ik voor mijn conditie. Daarnaast boks en kickboks ik als aanvulling. Ik train in totaal zo’n 9 uur per week.”
Meer berichten