De genomineerde sportploegen

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Na de genomineerde sportmannen en sportvrouwen zijn nu de sportploegen aan de beurt. Majorettenkorps De Wiebert, V&K Acrogym en Jeu de Boulesclub Plop zijn de drie sportploegen. Het sportgala vindt plaats op 9 februari in het Tenniscentrum in Uden. Kijk voor meer info of om te stemmen op www.sportgala-uden.nl.

[image=85167]

Naam: De Wiebert
Sport: B-groep Majorettenkorps
Leeftijd: Twaalf meiden tussen de 12 en de 16 jaar
Prestaties: De ploeg is Brabants Kampioen en Nederlands kampioen geworden in hun leeftijdscategorie. Het hoogtepunt was het Europees Kampioenschap in Tsjechië, waar ze ook de eerste plaats behaalden.
Wat vinden jullie van de nominatie? “We vinden het geweldig! Het is leuk dat majorettes ook genomineerd worden”, aldus Marie-Christine Nooijen. Zij trainde samen met Gaby Wassink de B-groep. “We zijn supertrots op de meiden.”
Wat zijn de plannen voor komend jaar? “De meiden hebben een nieuwe trainster, Er wordt dit jaar weer hard getraind op een nieuwe show. De groep zal zich zeker proberen te kwalificeren voor het EK, maar ik denk dat dit een te hoog doel is. Maar de groep gaat voor de Brabantse en de Nederlandse kampioenschappen!”
Hoelang beoefenen jullie deze sport en waarom hebben jullie voor deze sport gekozen? “De B-groep is een echte vriendinnengroep. Deze groep is twee jaar bij elkaar in deze samenstelling. Sommige meiden zitten al 10 jaar bij de vereniging! Ze zijn nog hechter geworden door het EK.”
Hoeveel trainingen per week? “Er wordt een keer in de week anderhalf uur getraind. Voor het EK hebben we vaker getraind.”

[image=85168]

Naam: Steffie Alders en Amber Vonk van V&K Acrogym
Sport: Acrogym
Leeftijd: Steffie is 20 jaar en Amber is 13 jaar.
Prestaties: Eerste bij de Brabantse Kampioenschappen en de Nederlandse Kampioenschappen bij de damesparen A-Senioren. Ook hebben ze nog een aantal plaatsingswedstrijden voor de NK gewonnen.
Wat vinden jullie van de nominatie? “We vinden vinden het allebei heel leuk dat we geselecteerd zijn”, vertelt Amber. “We doen er ook veel moeite voor om te winnen. We hebben posters opgehangen en sturen mailtjes dat iedereen op ons moet stemmen!”, voegt Steffie toe.
Wat zijn de plannen voor komend jaar? “We hebben nu allebei een nieuwe partner, dus we gaan niet meer samen door. Met deze nieuwe partner trainen we zoveel mogelijk om ook weer goede resultaten te behalen!”, zeggen Amber en Steffie.
Hoelang beoefenen jullie deze sport en waarom hebben jullie voor deze sport gekozen?
“We turnden allebei eerst voordat we op acrogym overgingen. Ik doe al 9 jaar aan acrogym en Amber 5 jaar. We werden allebei een keer gevraagd om een keer te kijken bij het acrogym. Ik vond het meteen leuk”, zegt Steffie. En dat geldt ook voor Amber.
Hoeveel trainingen per week? “We trainen zo’n 12 uur per week. Dit bestaat uit krachttraining, lenigheid en de onderdelen. Ook moet je tijdens de training het vertrouwen winnen van je partner”, vertelt Steffie.

[image=85171]

Naam: Vereniging Plop
Sport: Jeu de Boules
Leeftijd: Zeven mannen en twee vrouwen tussen de 20 en de 65 jaar.
Prestaties: Het team werd Nederlands Verenigingskampioen in juli en mocht daardoor deelnemen aan de Europa Cup. Daar eindigde het team bij de laatste acht. In totaal deden Europese 24 landen mee.
Wat vinden jullie van de nominatie? “We zijn erg enthousiast. Ik denk dat we een kans maken, omdat we een grote groep bereiken die allemaal kunnen stemmen”, aldus Hans Peeters, een van de spelers uit het team.
Wat zijn de plannen voor komend jaar? “Er zijn wat mensen gestopt en wat nieuwe mensen bijgekomen. Ook mogen we voortaan maar met 8 man in plaats van 9 man spelen. Het hoofddoel zijn de Nederlandse Verenigingskampioenschappen in maart. En dan hopen we ons meteen te plaatsen voor de Europa Cup.
Hoelang beoefenen jullie deze sport en waarom hebben jullie voor deze sport gekozen?
“Ik doe zelf zo’n 25 jaar aan Jeu de Boules. Ik heb het gezien op een camping in Frankrijk en het fascineerde me. Dat geldt ook voor de andere teamleden.”
Hoeveel trainingen per week? “We trainen als groep zo’n 4 uur per week en daar komt nog zo’n 8 uur individuele training bovenop.”
Meer berichten