Medailleregen V&K op Brabants kampioenschap

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De acrobaten van V&K Uden hebben in het weekend voor een medailleregen gezorgd bij de Brabantse kampioenschappen. Vrijwel alle teams keerden met eremetaal huiswaarts. Bovendien lieten zij een uitstekende indruk achter bij publiek en jury. Zeven teams ontvingen de gouden medaille.

Krissy van der Bolt, Lonnie Lourensen en Kyara Sturkenboom wonnen zaterdag het zilver in het C-niveau. Datzelfde deden Janne Dekker en Lynn Sauve bij de E-junioren. Drie teams veroverden op zaterdag een gouden plak: Michelle IJpelaar en Fenne Robben bij in de D-senior categorie, Lisanne Verwegen en Lieve van der Linden bij de D-pupillen en Melanie Verwijst, Lynn Raaijmakers en Lisanne Hurkmans bij de E-senioren. Een bronzen medaille ging naar Carmen van den Boogaart, Sanne van Nistelrooij en Janne L’Ortye in de D-seniorcategorie, Yara Zwaans en Janne Zaalberg bij de D-junioren en Sylvana Ouwens, Lauren Donninger en Liz Verstegen bij de E-junioren.
[image=85710]
Op zondag was de Udense oogst nog groter toen de hoogste niveaus aan de start stonden. Alle deelnemende teams wisten een medaille te bemachtigen. De Trainsters liepen dan ook apetrots rond en spreken van een groot succes. Opmerkelijke prestaties werden geleverd door het winnende damesduo jeugd Lisa Wijdeven en Veerle Martens. Zij zetten een hoge totaalscore van 55.000 neer. Hiermee zouden zij hebben voldaan aan de limiet die gesteld is voor het Europees kampioenschap voor de jeugd. Maartje Biemans, Nicole Rooijendijk en Sanne Paauwe maakten met name indruk met hun tempo-oefening in het B-niveau die werd beloond met 27,050 punten. Ook zij wonnen het goud. Het zilver ging naar clubgenootjes Linda van der Wijst, Karien Laarakkers en Hannah Zwaans. Zilver was er ook voor Bette van Loenen en Amber Vonk in het B-niveau, Mariska van de Water en Kelsy Nieuwenhuizen bij de A senioren, Chantal te Dorsthorst en Lotte Reuvers in het C-niveau en Eva Zadelhof, Nikki Bernard en Sterre Dekker bij de A-jeugd. Steffie Alders en Femke Donders kregen het brons bij de A-senioren toebedeeld. Zij hielden het na twee oefeningen voor gezien vanwege fysiek ongemak. Goud en de Brabantse titel ging tevens naar Marlies Kanters, Inge Biemans en Nina Zwaans bij de A-junioren en Milou Damen, Milou Waals en Lynn Bongers bij de A-jeugd.
[image=85709]
Overige turnsters Britt van de Elsen, Kim Bongers en Linde Ornek, Romy Hus en Veerle van Sleeuwen. Karin van de Commert, Rene van Erp en Lynn van Dyk, Sharon Peters, Lindsey Jackson, Shun vd Vaart, Jody v Boxtel, Lindi vd Bogert en Janne vd Elsen, Daphne van Hulten, Lente Schroer, Romy de Groot, Sofieke School en Sam Termaten, Suzan Kemps en Juliet Binkhorst, Susan Meggelaars en Jenna van Deursen vielen net niet in de prijzen.
Meer berichten