Keien grossieren medailles bij NK atletiek

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Het NK indoor voor junioren speelde zich afgelopen weekend af in het spiksplinternieuwe Omnisportcentrum in Apeldoorn. De afgelopen 9 jaar moest er voor NK’s steeds worden uitgeweken naar de atletiekhal in Gent, België. Sinds vele jaren is er nu dan eindelijk weer een indoor atletiekaccomodatie in Nederland.

[image=86369]

Voor de Keien heeft de vuurdoop van deze hal een zeer succesvol weekend opgeleverd. Op zaterdag lukte het Martijn Berrevoets al soepel door de serie en halve finale 400 meter jongens B te komen. Op zondag werd zijn toernooi afgesloten met in de finale een zeer verrassende bronzen plaats in 50.50 sec. Een ruime verbetering van zijn persoonlijk record. Op de Nederlandse ranglijst allertijden staat hij hiermee zelfs op een elfde plaats. Een uitstekende prestatie dus.
Die zondag was al goed begonnen met meer dan uitstekende klasseringen voor de beide Keien atletes op de 3000m MB, Marlin van Hal en Irene van Lieshout. Na en spannende strijd wist uiteindelijk Marlin beslag te leggen op het goud in 10.09.38 en Irene op zilver in 10.32.87. Olaf van der Geest presteerde uitstekend op het onderdeel kogel. Een medaille lag in het verschiet, maar zilver met een zeer ruim persoonlijk record van 16.21m was boven verwachting. Goud was onbereikbaar en de nummer 3 stootte maar liefst 1.5m minder. Deze prestatie brengt hem op de Nederlandse ranglijst allertijden op de 14e plaats. Kortom, een weekend voor De Keien vol succes. Vol goede moed kan de training weer opgepakt worden naar het komende zomerseizoen.
Meer berichten