Raaymakers, Popal en V&K winnen titels

  •   keer gelezen   Sport

UDEN – Tijdens het Udense sportgala in het Tenniscentrum in Uden werden vanavond de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar bekend gemaakt. Voor taekwondovereniging Yu-Sin-Kwan was het een feest. Nick Raaymakers, lid van deze vereniging, mocht zich Sportman van het jaar 2008 noemen. Hij won in 2008 het Europees Kampioenschap Taekwondo en werd met bijna de helft van de stemmen verkozen tot sportman. Hij wist even niet wat hij moest zeggen, maar hij nam de beker vol trots in ontvangst. Hier bleef het niet bij voor de vereniging Yu-Sin-Kwan. Mariam Popal, óók lid van deze club, nam de titel Sportvrouw van het jaar 2008 mee naar huis. Zij werd ook Europees Kampioen Taekwondo. Daarnaast won ze in 2008 de Open Brabantse, Zeeuwse en Taekyon Kampioenschappen. De titel Sportploeg van het jaar 2009 ging naar het duo Steffie Alders en Amber Vonk van V&K Acrogym. Zij werden in 2008 Brabants en Nederlands Kampioen bij de damesparen A-senioren.
Tijdens het programma waren er demonstraties van verschillende sportverenigingen. Het avondgedeelte werd afgetrapt door rugbyclub Octopus. Zij lieten een hakka zien, een dans die alleen op speciale gelegenheden wordt gedaan. Ook sportschool Verbueken, Rob Verstegen, The Energy Factory en V&K Acrogym maakten er een mooie show van.
Ook dit jaar was er weer een Udense sportquiz. Er waren 9 finalisten uitgekozen uit enkele honderden inzendingen. De finale bestond uit tien pittige vragen. Er bleven vier mensen over die allemaal vier vragen goed hadden. Conclusie: de quiz was moeilijk! Er werd een beslissende vraag aan de deelnemers gesteld: Wat is het wereldrecord 84 km rolschaatsen? Mari Raaymakers zat met zijn tijd het dichtst bij het goede antwoord (4 uur, 2 minuten en 34 seconden) en won de quiz. Hij won een Traxx Arangement voor vier personen.
Het rinkelde maandagavond van de medailles. Maar liefst 763 kampioenen werden door burgemeester Joke Kersten en wethouder Marcel Delhez namens de gemeente Uden gehuldigd voor hun behaalde prestaties over het jaar 2008. De organisatie van het Udense sportgala had voor burgemeester Kersten nog een verrassing: ze mocht zelf een medaille mee naar huis nemen. Het publiek riep 'Joke bedankt' en burgemeester Kersten was zichtbaar onder de indruk.

[image=86382][image=86383][image=86384][image=86393][image=86386][image=86387][image=86388][image=86389][image=86390][image=86391][image=86392][image=86385]

Meer berichten