Bloed fanatiek met de bal

  •   keer gelezen   Sport
VEGHEL – De leerlingen van de groepen 6 van alle basisscholen uit de gemeente Veghel en Vorstenbosch hadden vandaag hun sportkleding uit de kast getrokken. Basketbalclub Attacus hield namelijk speciaal voor hen een toernooi in sporthal De Bunders.

[image=90716]

’s Ochtends was het de beurt aan de meiden. Vijftien teams namen het tegen elkaar op. Frans Schilder van Attacus gaf aan dat de finale ‘gruwelijk spannend’ was. De Maria Ter Heideschool behaalde met vrije worpen de eerste plaats. Schilder: “Je kon goed zien dat er een aantal korfbalsters bij zaten!” ’s Middags streden twintig mannenteams tegen elkaar. Ook toen was de finale erg spannend. Twee teams van de Uilenbrink streden tegen elkaar. Door middel van vrije worpen werd ook in deze finale de winnaar bepaald.
“We hebben aangepaste spelregels en we houden rekening met de manier van lesgeven op de basisscholen. De kinderen moeten zoveel mogelijk in beweging blijven. Daarom worden er ook clinic gegeven door gediplomeerde trainers van Attacus”, aldus Schilder. Jan Keurlings, voorzitter van de sportcommissie van alle basisscholen, geeft aan dat er steeds meer sportieve activiteiten in de vakantie worden georganiseerd. “Vorig jaar werd het toernooi alleen voor meisjes gehouden, maar veel jongens gaven aan ook mee te willen doen.” Alle kinderen waren bloed fanatiek. Keurlings: “Ze krijgen tijdens de sportmiddag gewoon net iets meer. Ze kunnen intensief kennis maken met de sport.”

[image=90715][image=90714][image=90713][image=90712][image=90711][image=90710]
Meer berichten