Korfrakkers gaat opnieuw voor titel

  •   keer gelezen   Sport
ERP – Anke van Helvoort staat komende zaterdagavond voor de zevende maal op rij in de zaalfinale korfbal. Het Erpse ‘katje’ haalde sportief lekker uit naar de media die haar een rampseizoen hadden voorspeld. Na de halve finale winst op Rosolo wacht komende zaterdag, in een ongetwijfeld overvolle Sporthal Zuid in Eindhoven, oude bekende SPES.

[image=90449]
Foto: Peter Kuijpers

Eindhoven
Het seizoen begon slecht voor het gerestylde Korfrakkers. Een paar flinke oorvijgen werkte achteraf helend. Van Helvoort bleef geloof houden in het team. Van Helvoort: “Het is een jonge groep waar nog ontzettend veel rek in zit. Ik heb ze het vertrouwen gegeven en niet meteen paniek gaan zaaien. We zijn heel trots in Erp op dit team en niet op de laatste plaats ik.” Zondag in Tilburg werd het tegen halve finalist Rosolo een spannende aangelegenheid . Ondanks het kleine verschil in score was het Korfrakkers die de strijd bepaalde in Tilburg. Uiteindelijk finishte de Erpsen met 12-10 aan de goede kant van de score. Om die reden reist heel Erp zaterdag af naar de lichtstad Eindhoven.

[image=16681]
Foto: Peter Kuijpers

Jonge garde
Voor Anke van Helvoort de eerste finale als coach. De andere zes keren was zij speelster onder de coaches Alf van der Enden, Frank van der Enden en Ad van de Lee. Het wereldje dat topkorfbal heet is bij de vrouwen gelijk aan het gemengd: erg klein. In 2002-2003-2004 werd er in de finale verloren van SPES. In 2005 was SWIFT de betere. De vette jaren begonnen in 2006 waar SPES de tegenstander was, maar Kofrakkers eindelijk weer indoorkampioen van Nederland werd. In 2007 was er winst op SPES en de laatste triomf was vorig jaar tegen Rosolo. Zondag is de tegenstander wederom SPES. De oerklassieker uit het Korfbal. De ervaren, gepokt en gemazelde Belg John Vervoort contra de jonge garde van Anke van Helvoort. Voor coach Vervoort zijn de finales niet te tellen, maar bij collega Anke van Helvoort is dat allemaal nieuw. Niet als speelster, die bagage zit ruim in haar tas, maar als coach van een dartel team dat soms nog aardig kan korfballen ook.

Zaterdag Sporthal Zuid in Eindhoven zaalfinales korfbal:
17:30 Korfrakkers A1 – Rosolo A1
20:00 Korfrakkers-1 – SPES-1
Meer berichten