Internationale zege acrobaten V&K in Geneve

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Diverse sport acrobatiekteams van V&K Uden en Flik Flak Den Bosch hebben afgelopen weekeinde eremetaal in de wacht gesleept tijdens de Geneve International Acro Cup in het Zwitserse Geneve. Voor veel acrobaten betekende deze wedstrijd hun internationale debuut.

[image=93355]

Aan het toernooi namen 140 teams deel afkomstig uit het gastland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Polen, Engeland, Wales, Ierland, Portugal en Finland. Nederland kwam daarbij goed uit de verf. Naast de individuele successen werd in de landenwedstrijd namelijk een derde en een vijfde plaats behaald. Veerle Martens, Lisa Wijdeven, Nina Zwaans, Marlies Kanters, Inge Biemans, Femke Donders en Steffie Alders kregen de bronzen teammedaille omgehangen.
Het jeugd damesduo Veerle Martens en Lisa Wijdeven nam via een goede dynamische oefening (met geworpen en gevangen salto’s) afstand van de concurrentie waardoor de gouden medaille werd veroverd (52.500 punten). Het podium bij deze discipline had een oranje tintje. De plaatsen twee en drie gingen naar Bossche teams.
Ook het podium bij de damesgroepen junioren was oranje gekleurd. In een sterk deelnemersveld bleken Nina Zwaans, Marlies Kanters en Inge Biemans zeer constant en via een zeer sterke dynamische oefening werd het goud bemachtigd met 51.417 punten. Hannah Zwaans, Karien Laarakkers en Linda van der Wijst gingen er verrassend met het zilver vandoor met 49.800 punten. Sanne Paauwe, Nicole Rooijendijk en Maartje Biemans grepen net naast het podium. Het herenduo junioren Koen Merx en Jouke Zijlstra veroverde tevens een gouden medaille met 49.817 punten. Met name de dynamische oefening van de mannen werd zowel door publiek en jury met de hoogste dagscore zeer gewaardeerd.
Bij de jeugd damesgroepen eindigden Nikki Bernard, Eva Zadelhof en Sterre Dekker op een keurige zesde plaats. Esther de Wolff, Kim Foppen en Lotte van de Veerdonk vonden zich terug op de negende plaats. Deze dames vormen pas sinds twee weken een team. Amber Vonk en Bette van Loenen bleken Oranjes troef te zijn bij de damesduo’s junioren. Met 45.433 bezetten zij de vijfde plaats. Femke Donders en Steffie Alders eindigden op plaats zeven, gevolgd door Kelsy van den Nieuwenhuizen en Mariska van de Water op plaats acht en Lotte Rovers en Chantal te Dorsthorst op plaats tien.
Meer berichten