Zes keer naar de wolken fietsen

  •   keer gelezen   Sport
NULAND - De Alpe D’Huez is ongetwijfeld één van de bekendste bergen van Frankrijk. Wie kent de beelden niet van een enorme massa wielergekken naast de zware beklimming tijdens de Tour de France. Hennie Hubers uit Nuland maakte al eens kennis met de berg en wil op 4 juni voor KWF Kankerbestrijding zes keer de 1860 meter hoge top bereiken.

[image=93791]

Tijdens een fietsvakantie zag hij achter op de touringcar de Alpe d’HuZes staan. ”Ik had er wel eens van gehoord, maar ik ben me er in gaan verdiepen. Ik vond het echt iets voor mij.” De deelnemers beklimmen op 4 juni minimaal zes keer de Alpe d’Huez. Dit alles om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. ”Ik ken verschillende mensen die door kanker zijn overleden. Zo komt het allemaal wel dichtbij natuurlijk. Om mee te doen moet je minimaal 2.500 euro aan sponsorgeld hebben. Mijn doel is om 10.000 euro binnen te halen. Gelukkig steunen mijn werkgever, collega’s en vrienden me volop. Vrienden hebben zelfs een vakantie in Turkije afgezegd om naar Frankrijk af te reizen.”

[image=93790]

Opkrikken
De Nulander fietst drie keer bij de wielervereniging ’t Goei Smoesje in Middelrode. Om zich klaar te stomen voor Alpe d’HuZes krikt hij het aantal trainingsuren op. ”Ik train voortaan één keer per week alleen. Ook ga ik nog een paar weekenden naar de Ardennen, tijdens de meivakantie fietsen in Duitsland en ik wil meedoen aan tochten in Luxemburg.”Het beklimmen van Alpe d’Huez is niet nieuw voor Hubers. Zes keer richting de wolken is echter andere koek. ”Ik ben er al vier of vijf keer geweest en ik weet wat het is. Met de auto lijkt het wel wat zwaarder dan met de fiets. Ik reken op iets meer dan een uur per beklimming en 20 minuten afdaling. Ik ben dan zo’n 9 uur bezig als ik pauze niet meereken. Maar een sponsor heeft me al gevraagd of ik er ook een zevende beklimming aan toe wil voegen.” Eind mei reist de Nulander af naar Frankrijk. Hij is ervan overtuigd dat hij gaat slagen in zijn missie. ”Ik ben me honderd procent aan het voorbereiden. Ik wil mijn sponsors de garantie geven dat ik het ga halen. Opgeven is geen optie.” Kijk voor meer informatie op www.opgevenisgeenoptie.nl. Op die site is ook de informatie rondom Hennie Hubers te vinden.
Meer berichten