Volleybalmarathon met positief saldo

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De volleybalmarathon die 13 jeugdspelers van Saturnus/Hendriks Coppelmans in het paasweekend hielden, had een positief saldo, in twee opzichten. De spelers wonnen de meeste van de 77 gespeelde sets. Bovendien is er nog geld opgehaald voor Stichting Lucai.

[image=94848]

Paaszaterdag 11 april om 20.00 uur begonnen 13 jeugdspelers van de Udense volleybalclub aan hun volleybalmarathon. Elk uur speelden ze tegen een andere tegenstander. In totaal zijn er 24 wedstrijden gespeeld, waarvan er 14 werden gewonnen. Deze wedstrijden bestonden totaal uit 77 sets, waarvan de marathonspelers er 45 in hun voordeel wisten te beslissen.
Bijna elk uur werd het jeugdteam in hun marathon bijgestaan door een deskundige coach, die hiervoor speciaal door hen was uitgenodigd. Zo waren er internationals en ex-internationals, en ook hoofdsponsor Bart Hendriks was van de partij. De organisatie van deze volleybalmarathon was helemaal in handen van de jeugdspelers zelf. Guus van den Elzen, die met het idee naar voren kwam, heeft hen enkele maanden met raad en daad bijgestaan.
Aan deze volleybalmarathon werd de Stichting Lucai gekoppeld, het goede doel waarvoor geld bijeengebracht werd. Zo dienden alle teams een minimale bijdrage te betalen van € 20, werd er een succesvolle dienstenveiling gehouden op zaterdagavond onder leiding van Piet van Dijk als veilingmeester, en het Rad van Fortuin op zondagmiddag, werd gepresenteerd door Rob Theunisse.
Diverse teams, waaronder speciaal geformeerde gelegenheidteams, kwamen naar Sporthal de Ring om een uur te volleyballen. Enkele teams maakten van hun entree een waar festijn. Een delegatie van 'Raad van Elf' had er zelfs een speciale dans voor ingestudeerd. Bij de tegenstanders was de jongste deelnemer 8 jaar en de oudste 75 jaar oud. Gedurende de nacht was de publieke bijstand niet groot, maar er zaten altijd wel een paar ouders, vrienden en kennissen op de tribune om de 'volleybalmarathonners' geestelijke bijstand te verlenen. De overige uren hebben ze aan publieke belangstelling geen gebrek gehad.
Zondagmiddag werd er een enorm opblaasbaar veld voor de sporthal uitgerold: Bossaball. Dit was de eerste keer dat er in Uden kennis gemaakt kon worden met deze combinatie van volleybal, voetbal en gymnastiek. Stichting Lucai was zelf ook de gehele marathon aanwezig met koffie en brood. Tot tweemaal toe heeft een team van de Stichting Lucai als tegenstander opgetreden van de volleybalmarathonners. Natuurlijk waren de spelers en speelsters kapot na 24 uur volleyballen, maar ze vingen elkaar goed op en werdengesteund in de moeilijke uren, die er geweest zijn. De ontlading na de laatste wedstrijd was enorm.

[image=94849][image=94850][image=94851][image=94852][image=94853][image=94854][image=94855][image=94856][image=94857][image=94858]
Meer berichten