De Toto: Gijs Verkuijlen ‘spits’ bij Volkel

  •   keer gelezen   Sport
VOLKEL – Voetbalclub Volkel staat op de drempel van een kampioenschap. De laatste keer dat dit heugelijke feit de club overkwam was op zondag 25 april 2004. Volkel won toen met 4-1 van VOW uit Veghel en promoveerde via dit kampioenschap naar de 4e klasse van de KNVB. Uitgesproken VOW is komende zondag opnieuw de te kloppen tegenstander.

[image=95901]

Hatelijke statistieken
Vier competities lang moest Volkel respectievelijk: Heeswijk, Nooit Gedacht, Erp en Boskant voor laten gaan. Zondag kunnen die hatelijke statistieken de kliko in, als de wedstrijd met winst wordt afgesloten. De Volkelse hoop is gevestigd op spits Gijs Verkuijlen (23). Hij schiet ze de laatste weken met gemak binnen en vestigde zich mede op kop op de regionale topscorerslijst. Gijs Verkuijlen: “Dat gaat me goed af gelukkig. We moeten het zondag afmaken. Dat gaan we ook doen, dat mag niet meer fout gaan. We hebben tot de winterstop een fantastische eerste seizoenshelft gehad, daarna zijn we weer wat weggezakt.” Waar ligt het aan? “De trainer (Frank van Buul red PK) zegt; jullie spelen precies zoals ik graag zie, maar ik kan ze er niet voor jullie inschoppen helaas.”

Snipperdag
Volkel lijkt klaar voor een stapje hoger, maar telkens is er dan weer het klassieke ‘Volkel- dipje’ waardoor de club weer een ander voor moet laten gaan. Gijs Verkuijlen is vastberaden. Zondag gaan de hakken in het Volkelse zand: “Zeker weten. Geen minachtende grootspraak, maar zondag moet het gewoon gebeuren. We zijn nu al vier jaar tweede, zondag gaan we feesten. Ik heb in ieder geval alvast een snipperdag genomen voor maandag.” Gijs Verkuijlen had geen booming carrière. Was vaak in A1 geen vaste keus en speelde geruime tijd in het tweede team. Frank van Buul plukte hem eruit. De trainer uit Berghem zag het wel zitten in de rappe goalgetter. Volkelse Gijs bewees tot nu toe met achttien treffers het gelijk van zijn trainer. Hoogste tijd voor de prognoses van de man in kwestie: Gijs Verkuijlen…..

[image=95902]

RUWAARD – DAW -3-
“Tegen DAW kregen we weinig kansen. Het zit achterin goed in elkaar bij DAW. Ruwaard vind ik achterin wat minder. Daar moet DAW van kunnen profiteren.”
CITO – JULIANA MILL -2-
“Dat wint Wil Janssen met Juliana. Ben niet zo stuk van Cito. En Juliana pakt het goed op de laatste tijd.”
SES – NOOIT GEDACHT -2-
“De bekende wedstrijd van de twee trainende broers Van Wanrooy. SES is al gedegradeerd en Nooit Gedacht moet tweede worden om onze periode over te nemen. Dat winnen de Geffenaren.” Saillant detail is dat de gebroeders spelen bij WEC in een veteranenteam. Zondagmorgen zijn ze bij winst kampioen. In de middag komen ze elkaar tegen bij SES – Nooit Gedacht. Als trainer welteverstaan!
WEC – SCHADEWIJK -1-
“Twee teams die beiden nog in de race zijn voor periode-3. WEC is al veertien wedstrijden ongeslagen. Ze winnen wel niet alles, maar ook niet verslagen. Knap hoor!”
VORSTENBOSSCHE BOYS – ESTRIA -1-
“De Boys doen ook nog volop mee in de periode. Estria vecht voor de laatste kans om niet te degraderen. Toch hou ik het op Vorstenbossche Boys. Met een Johan van Malsen in vorm op het middenveld en Erik van der Wijst scherp voorin dat kan niet mis gaan.”
VOLKEL – VOW-HOBIJ -1-
“Dat mag duidelijk zijn. Ondanks dat VOW er nog alles aan zal doen. Ze zijn nog niet vrij van degradatie, maar dat neemt niet weg dat wij het af gaan maken. En daarna een lekker feestje bouwen. Het moet zondag gebeuren. Ik wil niet voor het vijfde jaar tweede worden.”

Tekst: Peter Kuijpers
Foto's Tonnie Kuijpers


[image=95903]
Meer berichten