Udense straatvoetballers op weg naar de Dam

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Diverse teams van jongens en meiden tussen de 8 en 12 jaar streden zaterdag voor de Albert Heijn op de Udense Markt tegen elkaar tijdens het KNVB Calvé Straatvoetbaltoernooi. De winnaar van het toernooi verdient een plek in de regiofinales.

[image=97648]

Nee, een sliding maken was natuurlijk niet mogelijk op de harde stenen van de Markt. Maar met snel combinatievoetbal was het mogelijk de tegenstander zoek te spelen. Zo was Manchester United de onderliggende partij tegen een team klasgenootjes in UDI-shirts. Spannender was het bij de wedstrijd tussen de jongens en de meiden van FC De Rakt. Hoewel er fel gestereden werd om de winst, stond het plezier zaterdag voorop.
Twee winnende teams veroverden een plek in de regiofinales. “Yell, yell, yell, die meiden winnen wel” aldus Imke, één van de blije winnaars van team de Streetgirls. Evenals team Malt spelen zij in de regiofinale op 13 juni in Helmond.
Alle kinderen gingen na afloop met rode wangen van de inspanning naar huis. “Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier die jongens en meiden beleven aan straatvoetbal en hoe fanatiek de meeste spelers zijn” aldus Ton van Heugten, supermarktmanager van Albert Heijn. “Wij kijken met z’n allen terug op een hele leuke, sportieve middag”.

[image=97655]
[image=97647][image=97646][image=97645][image=97644][image=97643][image=97642]
Meer berichten