Berghem maakt zich op voor sportief spektakel

  •   keer gelezen   Sport
BERGHEM – Berghem is er klaar voor. Op zaterdag 13 juni is het dorp in de ban van het NK jeugdwielrennen. Ruim 1.000 jeugdige renners zullen door de Berghemse straten scheuren. De organisatie is er klaar voor. ”Heel Berghem loopt hier voor uit.”

Het kampioenschap wordt voor het eerst in Berghem gehouden. Antonie van Haaren van Stichting D’n Bergse Wielerronde kijkt uit naar het NK. Het unieke is dat het kampioenschap in het dorpshart wordt gehouden. ”Tijdens de vorige edities werd het op een industrieterrein gehouden. Dit voelt veel warmer aan. Heel Berghem ligt straks plat en staat in het teken van wielrennen. Je moet je maar voorstellen dat wielrenners vanaf veertien jaar al zo’n 40 kilometer per uur rijden. Dat is spektakel.”

[image=98752][image=98751][image=98750]

Wielerdorp
Berghem mag met recht een wielerdorp worden genoemd. Met een naam als Gert-Jan Theunisse heeft het dorp een echte wielertopper voortgebracht. Zaterdag de 13e rijden de renners van de toekomst hun rondjes door Berghem. Om 9.30 uur starten de wedstrijden. In totaal wordt er gestart in veertien categorieën, netjes verdeeld onder jongens en meisjes. ”Het gaat om renners van acht tot en met veertien jaar. Zij hebben zich geplaatst of zijn door de bond aangewezen. Ook wordt er gestreden bij het Landelijk Jeugd Wielerfestijn. Dit zijn renners die zich bijvoorbeeld niet hebben geplaatst voor het NK. Voor de pauze is er ook nog een Rabo Dikke Bandenrace.” In Berghem zijn twee parcoursen uitgezet. De jongste renners rijden 5,5 kilometer, terwijl de wat meer ervaren jongens 30 kilometer rijden.

[image=98749]

Sambanda
De vrijwilligers van D’n Bergse Wielerronde zijn al een flinke tijd bezig met de voorbereidingen. De laatste weken moeten nog de puntjes op de i worden gezet. Langs het parcours zullen straks duizenden toeschouwers de wielrenners aanmoedigen. Maar naast het wielrennen zijn er meer dingen te beleven. Van Haaren: ”Er is een enorme tent waar eten en drinken te koop is. Er is voor de kleintjes bijvoorbeeld ook een luchtkussen en de sambaband Sambanda zorgt de hele dag voor muzikale klanken. We willen iedereen een leuke dag bezorgen.” Kijk voor meer informatie op www.berghem.nl/nkjeugdwielrennen.
Meer berichten