Team AutoTrack.nl klaar voor Dakar

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - De ambities liggen wat hoger dan vorig jaar. Toen behaalden Tonnie van Deijne en Wouter Rosegaar een zevenentwintigste plaats in de Dakar-rally, na dagen achtereen rond de vijftiende plaats te hebben rondgereden.

[image=124051]

Voor het tweede jaar op rij gaat Team AutoTrack.nl de strijd aan in de Dakar in Zuid-Amerika. De Mitsubishi L200 EVO III is verkocht aan Eric van Loon die ook in Buenos Aires aan de start staat. Van Deijne zelf beschikt nu over een echte fabrieksauto, de Mitsubishi MPR 13 die door Luc Alphand in 2007 naar een tweede plaats in de Dakar werd gereden. Van Deijne: “Als alles meezit moet een plaats bij de eerste tien erin zitten hoewel de concurrentie moordend is. Vrijwel de gehele top twintig van vorig jaar staat aan de start, de coureurs die vorig jaar door het stoppen van het Mitsubishi-fabrieksteam zonder werk zaten hebben allemaal weer onderdak gevonden.” Net als vorig jaar beschikt Van Deijne over een bijna professionele back-up, een Daf T-4 snelle assistentietruck die in de wedstrijd meedoet, een Pajero assistentie T-5 en twee GINAF’s 6x6, allemaal bemand door tot op het bot gemotiveerde monteurs die de voertuigen tot het laatste schroefje kennen. Deze ploeg staat ook ter beschikking van Eric van Loon en Erik Verhoef die met de L200 voorin de subtop proberen te eindigen.
Op nieuwjaarsdag begint de tweeëndertigste Dakar met een ruim driehonderd kilometer lange verbindingsetappe. Op dag drie begint het spel pas serieus met een zware zandetappe waarna aansluitend de gortdroge Atacama-woestijn in Noord-Chili wordt doorkruist. Op 17 januari worden de coureurs weer terugverwacht in Buenos Aires na 4810 ongetwijfeld loodzware rallykilometers.

[image=124050]
Meer berichten