Felle strijd om handschoenen Jean Marie Pfaff

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Jean Marie Pfaff als veilingmeester op de kerstveiling van UDI’19. “Het was een beetje wennen”, zei de beroemde Belgische keeper zaterdag na afloop. “Maar het is goed gegaan. Het heeft veel geld opgebracht. Even een paar handschoenen, 450 euro, da’s fantastisch hè.”

[image=123005]

De handschoenen van Jean Marie vormden het klapstuk van de veilingstukken die de Belgische topkeeper van het WK van ’86 onder de hamer mocht brengen. Het werden ter plekke gesigneerde handschoenen die in de winkel 200 euro kosten, zo vertelde JMP die de geboden 250 euro van UDI-voorzitter Paul Rüpp al een gigantisch bedrag leek te vinden waar niemand meer boven zou gaan. ”Zijn jullie niet trots op jullie voorzitter met zó’n handschoenen?”, maar Jean Marie onderschatte zijn eigen waarde. Het veilen ging verder en bij 350 euro sloeg Jean Marie voor de eerste keer met zijn hamer om vervolgens toch naar de 400 euro te gaan. Er leek een felle juridische strijd te ontstaan, want éénmaal afgeslagen is afgeslagen in Nederland. “Hij klopt op zijn Belgisch”, probeerde medeveilingmeester Joost van Oort de boel te sussen. “In België is het drie keer kloppen.”
Jean Marie was een klein beetje ontdaan. Hij deed alleen maar zijn best en keek meewarig naar de notaris: “Wat doen we? Doorkloppen?” De notaris knikte, want die had natuurlijk allang gezien dat Jean Marie bij elk veilingstuk niet ‘eenmaal, andermaal, verkocht’ had gedaan, maar inderdaad drie keer sloeg met zijn hamer.
Er werd verder geklopt en Jean Marie kreeg applaus en bloemen van de voorzitter van UDI. Met hem leek Jean Marie het prima te kunnen vinden. De twee wisselden buiten in de vrieskou telefoonnummers uit die meteen getest werden. Jawel, ze werkten en waarschijnlijk keert Jean Marie dus nog een keer terug naar Uden, want hij vond het er leuk: “Fantastisch. Ik heb een goede ontvangst gehad vandaag. Ik ben ontvangen zoals ik de mensen thuis ook ontvang. Dat speelt altijd in mijn verbeelding om nog eens terug te komen.”

[image=123007]

[image=123009]

[image=123006]

[image=123008]
Meer berichten