Saturnus-vrouwen laten het afweten

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Het vrouwenteam van volleybalclub Saturnus leed zaterdag een kansloze nederlaag. In De Ring was het Beugense Achilles een maatje te groot. Met 0-4 ging het zwoegende team van coach Joan van den Heuvel kopje onder.

Door Peter Kuijpers + foto’s

[image=121120]

In de stand vooraf stonden de twee teams beiden op 26 punten. Met zelfs Saturnus een paar plekken hoger vanwege een betere score. In het verdere verloop maakte het Beugense team allengs duidelijk dat dit een ‘vergissing’ was. Saturnus, dat elke set met achterstand begon, kon geen moment overtuigen. Loes Bolley (griep) moest het duel laten schieten en ook Bregje van den Heuvel was nog verre van fit. Een pijnlijk gemis voor Van den Heuvel dat hem behoorlijk opbrak. Ander kartrekker: Daphne Sgroot was er wel, maar die woont er slechts één in Uden.

[image=121124]

Foutenfestival
De eerste set liepen de Beugense aanvankelijk weg naar 12-17. Van den Heuvel greep in en ruilde dochter Veerle voor Laura Teunissen. Even leek het erop dat dit succes had en Saturnus kwam terug naar 17-17. Helaas, een foutenfestival van Udense kant bracht de eerste buit met 20-25 naar het bezoekende Achilles.

[image=121123]

Sanne Robben
De tweede set, met een oersterke Joska Fransen (15!) van Achilles, werd eveneens een prooi voor de veelvraten uit Beugen. De Saturnus-opzetjes waren te simpel en vaak te ver van het net. Het gevolg was dat heel veel ballen buiten het speelveld belandden. Strijd was er wel dat kon geen van de twee teams worden ontzegd. Klasse en vorm is hier een totaal ander verhaal. Aan Sanne Robben van Achilles was het de eer de derde set binnen te meppen en zo ook de wedstrijd. Voor Saturnus was het verhaaltje uit. De vierde set werd een harde geseling en finishte uiteindelijk met 16-25 in Beugens voordeel. Het jonge team is ‘Under Construction’ zei coach Van den Heuvel ooit. We geven hem met genoegen het voordeel van de bekende twijfel. Volgende week is Saturnus favoriet. Dan wacht in sporthal De Hooge Heide in Vlijmen hekkensluiter Minerva.

Setstanden: 20-25 17-25 19-25 16-25

[image=121122][image=121121][image=121119]
Meer berichten