'Kijk met vertrouwen vooruit naar WK'

  •   keer gelezen   Sport
ZEELAND – Veldrijdster Daphny van den Brand van het Team ZZPR.nl toont topvorm. Met als absolute blikvanger de eerste plaats in de Super Prestige-cross in Gieten, werpt de toprenster uit Zeeland zich duidelijk op als één van de favorieten voor de snel naderende kampioenschappen.

[image=120820]

Daphny van den Brand klopte eind november in Gieten haar grote concurrente en landgenote Marianne Vos. “Ik was daarvoor een paar weken wat minder geweest. Een verkoudheid irriteerde mijn longen. Maar in Gieten ging het weer prima, net als een dag eerder in de wereldbekercross in het Belgische Koksijde. Daar werd ik tweede, net achter Marianne Vos.” De komende periode staan er meerdere topcrossen op de agenda. “Met als belangrijkste momenten het Nederlands kampioenschap op 9 januari in Heerlen en eind januari het WK in Tsjechië. Het wordt een zware tijd, maar ik kijk er met vertrouwen naar uit”, aldus Van den Brand die al vele nationale titels en een wereldtitel veldrijden op zak heeft.
De Zeelandse maakt deel uit van het Team ZZPR.nl, met onder andere ook de toppers Sanne van Paassen en Reza Hormes-Ravenstijn. Daarnaast biedt Team ZZPR.nl onderdak aan de talentvolle mannen Micki van Empel, Kobus Hereijgers, Roy van Heeswijk, Ivar Hartogs en Geert van der Horst. Sponsor ZZPR.nl is intermediair voor zzp’rs, hoofd- en onderaannemers in de bouw.
Meer berichten