Sportgala Uden trapt af met grote quiz

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Het duurt nog drie maanden voordat het Sportgala 2009 wordt gepresenteerd. Maar afgelopen week verscheen al de Udense Sportquiz op de website van de organisatie. Met deze quiz kunnen mensen zich kwalificeren voor een finaleplaats op het gala. Waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

[image=120524]

De Udense Sportquiz bestaat uit vijftien vragen in drie verschillende categorieën. Vijf vragen gaan over sport in Uden, vijf over sport op nationaal niveau en vijf vragen zijn gericht op internationale sport. Uit alle inzendingingen worden finalisten geselecteerd. Zij mogen op het Sportgala strijden voor de diverse prijzen. De hoofdprijs is een glazen bokaal, de ‘Eeuwige Roem’. Natuurlijk gaat de winnaar ook de boeken in als ‘Sportkenner van Uden’. Maar voordat deze prijzen overhandigd kunnen worden, moeten de finalisten op het gala nog tien vragen beantwoorden. Ook deze vragen zijn weer verdeeld in de drie verschillende categorieën.

Het Sportgala bestaat uit twee delen; een jeugdgedeelte en een volwassengedeelte. Het jeugdprogramma duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur. Tijdens dit programma zullen de jonge sporters -die een goede prestatie hebben geleverd- worden gehuldigd. Tussen de huldigingen door vinden er demonstraties plaats. Het programma bij de volwassenen verschilt enigzins met die van de jeugd. Bij het volwassenprogramma -dat duurt van 20.30 uur tot ongeveer 22.45 uur- wordt ook de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd. Deze wordt door de gemeente gekozen. Verder worden ook de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar gehuldigd. De nominaties worden medio december bekendgemaakt.

Lees meer in het Udens Weekblad van woensdag 1 december.
Meer berichten