Acrobaten maken indruk in Praag

  •   keer gelezen   Sport
PRAAG – Nog geen jaar geleden maakten ze furore in het programma Holland’s Got Talent. Nu lieten de teams hun kwaliteiten zien in het Tsjechische Praag. En niet zonder succes. Een gouden een zilveren en een bronzen medaille werd in de wacht gesleept.

[image=118709]

Een aantal gymnasten is na de zomervakantie met een deel van de groep van V&K Uden overgestapt naar de topsportgroep van Flik-Flak ’s-Hertogenbosch, de club van onder meer topgymnast Jeffrey Wammes. “Daardoor kunnen we moeilijkere elementen leren en op een hoger niveau uitkomen”, vertelt Hannah Zwaans uit Volkel die ook de overstap maakte. “Hier trainen de beste teams”, vult haar zus Nina aan. In Tsjechië moest blijken of die overstap daadwerkelijk heeft geholpen. Daar was geen twijfel over mogelijk. Hannah veroverde met haar teammaatje Steffie Alders uit Uden een zilveren medaille. “Dit hadden we niet verwacht”, blikken Hannah en Steffie terug. “Er was een aantal goede teams uit onder meer Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Ierland. Wij zijn erg blij met onze zilveren medaille. Desondanks zaten er een aantal foutjes in onze wedstrijdoefening. De komende periode gaan we proberen om die eruit te halen.”

[image=118708]

Stimulans
In de sterk bezette categorie damesgroep junior tekende Nina Zwaans voor een bronzen medaille, mede dankzij haar teammaatjes Sanne Donker en Melanie Boom. Ook dit team is sinds het nieuwe seizoen samengesteld en biedt nog zoveel mogelijkheden voor de toekomst. Het nieuw gevormde Mixpaar team Kim Foppen uit Nijmegen en Jouke Zijstra uit Oss wisten het publiek zeer te amuseren, met huizenhoge dubbelsalto’s en prachtige choreografieën waren zij wel het showstukje van het toernooi. Zij behaalden dan ook met zeer hoge scores een gouden medaille. De sporters hebben genoten van het toernooi, maar ook alles wat daaromheen gebeurde. “We zijn een dagje in de stad Praag geweest en hebben mooie gebouwen en bruggen gezien. We hebben ook heel veel foto’s en filmpjes gemaakt. In het hotel hebben we de nodige lol gehad met de overige leden van de groep.” Trainster Jacqueline Martens, tevens afkomstig uit Volkel, is meer dan tevreden. “Het had niet beter gekund. Deze wedstrijd paste precies in de voorbereidingsperiode. Als je dan ook nog drie medailles in de wacht sleept, dan weet je dat je op de goede weg zit. Ik kijk vooruit naar het echte wedstrijdseizoen dat medio januari los barst. De teams hebben in ieder geval een flinke stimulans in Praag gekregen.”

[image=118706][image=118707]
Meer berichten