Zeester-Meerval scoort op kampioenschap

  •   keer gelezen   Sport
BREDA –De Udense zwemvereniging Zeester-Meerval scoorde afgelopen weekend maximaal op het Brabants Sprint Kampioenschap in Breda. Deze wedstrijd wordt jaarlijks gehouden voor diegene die hiervoor de juiste limieten had gehaald.

[image=118683]

Er deden 26 zwemverenigingen mee en de Udense zwemclub eindigde in het medailleklassement als derde met een totaal van 9 gouden, 13 zilveren en 11 bronzen medailles. Het was vooral spannend voor sommige zwemmers om zich met de beste van Noord-Brabant te meten, temeer omdat het voor hen de eerste keer was om aan dit evenement te mogen deelnemen. Zo werd Djurre Stoové eerste en dus Brabants kampioen op de 50 meter schoolslag minioren 5 en jonger. Ook bij Anne Hoevenaars was de druk groot omdat zij een goede tijd diende neer te zetten als startzwemster bij de estafette dames junioren 3 en jonger. Dit lukte goed en de rest van de dames maakte dit verder af: goud!
Op de foto van links naar rechts, Brabants kampioen 4 x 50 meter vrijeslag dames junioren 3 en jonger: Nikki Habers, Lotte Langenhoff, Bente van Bergen en Anne Hoevenaars.
Meer berichten