Team Van Deijne succesvol in Valkenswaard

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Het wordt eentonig, maar ook dit jaar wist Team AutoTrack.nl in Valkenswaard de pre-proloog voor Dakar op haar naam te schrijven. Tonnie van Deijne en Wouter Rosegaar waren ongenaakbaar in de Brabantse modder. De verwachtingen van het team in de razendsnelle Mitsubishi zijn hooggespannen, zeker als je daar de tweede plaats van teamgenoten Erik van Loon en Eric Verhoef bij optelt.

[image=118626]

Ondanks de wat mindere weersvoorspellingen was het publiek ook dit jaar weer met duizenden naar het Eurocircuit gekomen om een beetje Dakar te snuiven. Met wat minder Nederlandse deelnemers in de ‘Rally der Rally’s’ was het toch weer genieten voor de fans. De liefhebbers van bruut vrachtwagengeweld kwamen bijzonder aan hun trekken door de demonstraties van een afscheidnemende Jan de Rooy. Uit handen van ASO manager Frédérique Lequin ontving de Rooy een Lifetime Achievment Award voor zijn bijdrage aan vele jaren Dakar.
De huldiging van Mister Dakar was ’s morgens vooraf gegaan door het populaire ronde Valkenswaardse modder. De Mitsubishi MPR 13 van het Team AutoTrack.nl was de nacht voorafgaand aan de pre-proloog pas teruggekeerd van een complete rebuild in Frankrijk. Voor Tonnie van Deijne was de pre-proloog daarom de laatste mogelijkheid om het cross-country monster zwaar op de pijnbank te leggen. Voor Van Deijne en Rosegaar dus geen langzaam aan dan breekt het lijntje niet, maar volgas heuvel op en slippen de bochten in.
De meeste concurrentie kwam nog van Erik van Loon en Eric Verhoef. In hun ex-Team AutoTrack.nl Mitsubishi L200 EVO III legden zijn soeverein beslag op de tweede plaats. Het succes voor het team uit Zeeland werd compleet gemaakt door hun T-4 snelle assistentie-racetruck. Een afgelopen band weerhield hun juist van een eerste plaats.

[image=118627][image=118628][image=118629]
Meer berichten