Saturnus lijdt onverwachte nederlaag

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Door winstpartijen tegen Luctor en Bravo’99 nestelden de vrouwen van Saturnus zich op kop van de ranglijst. Adel verplicht en werd winst tegen middenmotor en promovendus Argos ingecalculeerd. Een lelijke misrekening bleek later. De eerste set bleef met gemak in De Ring, echter de drie daarna gingen met Argos mee naar Oeffelt. Onder de toeschouwers in De Ring volleybal international Kim Staelens. Samen met haar oma op de tribune bij Saturnus. Vader Pierre was hier jaren lang traner.

Tekst en foto's: Peter Kuijpers

[image=118558]

Koploper
Het zijn ongekende tijden voor de vrouwen van volleybalclub Saturnus. Na jaren van vechten tegen degradatie en het incasseren van nederlaag op nederlaag is de wereld totaal gekapseisd voor de Udense club. Saturnus is koploper. Loes Boley kijkt er maar wát vrolijk bij. Boley: “Ja, dat is wel wat anders. Al moet ik er bij zeggen dat we daar wel sterker zijn uitgekomen. We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Maar dit is leuker al had koploper voor ons nog niet gehoeven.” Joan van den Heuvel was dezelfde mening toegedaan. Van den Heuvel: “Kijk we zijn weer op 'af' begonnen. We hebben samen met een paar ervaren rotten een piepjonge groep. Veel trainingsarbeid moet deze groep veel hoger kunnen brengen. Talenten genoeg in onze club. Koploper vind ik nog wel wat vroeg, maar nu we zover zijn moeten we er ook voor gaan. Maar het kan ook best een keer misgaan.”

[image=118563]

Geen spaan heel
Profetische laatste woorden van de Udenaar . Van den heuvel die met twee dochters (Bregje en Veerle) in het team vertegenwoordigd is. Zijn team won tegen Argos alleen de eerste set, maar bakte er daarna geen sikkepit meer van. Het leek zo mooi te worden. Na de rake klappen in de eerste set (25-12) ging het handenwrijvende publiek er eens goed voor zitten. Helaas pakte dat veel anders uit. De Udensen namen nog wel een 4-0 voorsprong, maar toen was het goed over. Van den Heuvel: “Dat deden ze goed. Ze veranderden van tactiek en daar hadden wij alle moeite mee. Het liep plots niet meer bij ons. Dan nog een paar van die discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Ja dan is het over. Maar Argos is een prima team dat al heel lang bij elkaar is.” Het team uit Oeffelt bleef lekker bij en met de rake klappen van Sara Voskuilen lieten de Oeffeltse geen spaan heel van al die mooie plannen. De tweede en ook de derde set werden een prooi voor de bezoeksters: 21-25 en 23-25.

[image=118564][image=118562]

Collectief falen
In de vierde set gebeurde van alles. Het leverde allemaal weinig op. De Udense ploeg had ook een paar maal pech. Het kwartje viel dan net om richting Oeffelt. Bovendien zag de arbiter van dienst een paar ballen uit die wel degelijk nog in waren. Het zou echter te ver voeren om de twijfelende arbitrage als oorzaak voor het Saturnus falen aan te wijzen. Saturnus was totaal zichzelf niet meer en verloor ook de vierde en laatste set. Argos was de betere ploeg en had veel meer slimmigheidjes in huis. Het profiteerde handig van het collectieve falen van Saturnus waar zelfs de meest elementaire basics niet liepen. Joan van den Heuvel heeft met zijn groep één week om uit te huilen. Zaterdag al komt het Beerse Energo naar De Ring om 17:30.

Setstanden: 25-12; 21-25; 23-25; 19-25


[image=118560][image=118559]
Meer berichten