Jordi van Moorsel Nederlands kampioen karten

  •   keer gelezen   Sport
BOEKEL - Jordi van Moorsel is zondag gehuldigd als Nederlands kampioen minimax klasse Rotax-Max. Het zwaar bevochten kampioenschap bestond uit 8 wedstrijden verreden in Belgie, Duitsland en Nederland en wordt Europees aangeschreven als het hoogste niveau.

[image=118169]

De Minimax met 48 deelnemers was een zeer spannende klasse. In de eerste wedstrijden kende Jordi nog problemen door motorische haperingen waardoor hij meerdere wedstrijden bij de starts terug viel. Maar keer op keer vocht hij zich terug op een goede positie in de kopgroep of pakte de overwinning. In de loop van het seizoen groeide Jordi in de wedstrijden en was hij de te kloppen man. Ondanks crashes waardoor Jordi terug viel tot achter in het rijdersveld, wist hij telkens binnen de tijd nagenoeg het gehele veld weer te pakken en in de kopgroep te eindigen. Tijdens het seizoen had van Moorsel zoveel punten bij elkaar in de voorlaatste wedstrijd dat het kampioenschap al in de 7e wedstrijd was beslist.
De laatste wedstrijd hoefde niet meer te worden verreden, maar de uitdaging naar de nieuwe zwaardere klasse werd meteen omgezet tot praktijk door deel te nemen in de zwaardere klasse. Jordi heeft al laten zien in deze klasse zijn mannetje te staan door in de vrije training als 4e te eindigen van een veld van 30 rijders en al vele inhaal actie's laten zien. Helaas moest van Moorsel in de tweede manche uitwijken voor twee karts en belande met 100 km/uur in de banden. Gelukkig alleen materiele schade en toch de volgende manche gereden.
In de andere kampioenschappen was alleen Max Verstappen de echte rivaal welke Jordi voor bleef. In het Benelux kampioenschap werd Jordi tweede. Het Belgisch kampioenschap werd afgesloten als derde.

[image=118168]
Meer berichten