'UDI'19 is afspiegeling van maatschappij'

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Bij voetbalvereniging UDI’19/Beter Bed vond afgelopen week een wisseling van de wacht plaats. Henk Salome droeg na 15 jaar voorzitterschap de hamer over aan Paul Rüpp, nu nog gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en per 1 december voorzitter van de raad van bestuur bij Avans Hogeschool. Twee tevreden mensen: Henk Salome, deze week benoemd tot ere-voorzitter van UDI, laat een mooie, gezonde club na. Paul Rüpp heeft erg veel zin in zijn nieuwe hobby.

[image=117689]

Paul Rüpp stapt van de ene drukke baan over naar een andere, minstens zo drukke baan. Is er dan wel tijd voor een drukke hobby als het voorzitterschap van UDI’19, behorend tot de vijf grootste voetbalverenigingen in Nederland? Henk Salome is Rüpp even vóór. “Paul heeft hiermee een voorbeeldfunctie en laat zien dat, ondanks dat hij het druk heeft, toch zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.” Rüpp beaamt dat. “Ik heb als bestuurder altijd vrijwilligerswerk gepromoot. Daar moet je dan zelf ook het voortouw in nemen en niet alleen commissariaten vervullen maar óók vrijwilligerswerk.”
Henk Salome had vijftien jaar geleden niet kunnen bevroeden dat hij liefst vijftien jaar voorzitter zou zijn. “Nee, maar ik ben wel vrij vasthoudend. Ik werkte 42 jaar voor dezelfde werkgever, was 20 jaar voorzitter bij een andere voetbalclub en ben al 48 jaar samen met mijn vrouw. Als ik ergens aan begin ga ik er ook voor. UDI’19 is een hechte familie die mij vanaf dag één warm heeft opgenomen. De saamhorigheid hier is een voorbeeld voor veel andere verenigingen.”
Meer berichten