‘Teun, mag ik een handtekening?’

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Hij was nog niet binnen of de jeugd stortte zich op hem. ‘Teun mag ik een handtekening?” Ondanks dat tophockeyer Teun de Nooijer drie kwartier later kwam dan afgesproken, schreef hij relaxed handtekeningen op papiertjes, shirts, sticks en zelfs op het voorhoofd van jeugdige Udense hockeyers. Van de clinic die hij zou geven kwam niet veel meer. Hij deed wat trucs voor, gaf wat tips en ging vooral veel op de foto. De Nooijer: ,,Wat ik doe met deze sterrenstatus? Ach, ik ben een heel gewone jongen toch?”

[image=116626]

Hockeyclub Uden was er, in samenwerking met jeugd hoofdsponsor ABN AMRO, in geslaagd om de Nooijer naar de Udense club te halen. Bij het openen van een ABN AMRO Eurostyle rekening kon de jeugd een Teun de Nooijer Hockeystick ontvangen. ABN AMRO is sponsor van zeventig clubs in Nederland. De Nooijer is ambassadeur van de hockeysport, maar ook bij tennis en voetbal is de bank actief. ,,Sporten is goed en de jeugd heeft de toekomst. De bank wil dat met deze actie door laten dringen. Natuurlijk met de bedoeling dat de kinderen de rest van hun leven ook klant blijven”, legt Piet-Hein Geeris uit. Hij sprak namens de bank, maar reageerde terughoudend op de vraag of hij nog iets aan de sport deed. ,,Ach vroeger wel.” Maar deze woordvoerder uit Boxtel speelde wel 194 officiële interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Hij speelde zijn laatste interland in 2004 , Spanje-Nederland. In Uden stond Geeris anoniem de bankrekening voor jongeren én De Nooijer te promoten.

Populair
De sympathieke sporter Teun de Nooijer uit Bloemendaal is uitgeroepen tot wereldhockeyer van het jaar, is Olympisch kampioen en landskampioen. ,,Ik was negen jaar toen ik begon, dat is niet eens zo vroeg. Maar vanaf dat ik kon lopen, verbeef ik met mijn ouders en broers wel hele weekenden op het hockeyveld. Bij mij zit deze sport in de familie, maar dat is geen noodzaak om heel goed te worden.” Volgens De Nooijer gaat het heel goed in Nederland met het hockey. ,,Het zit in de lift, vooral bij meisjes. Door het WK in 1998 is de sport meer en meer populair. Het olympisch succes heeft daar ook aan bijgedragen.”De Nooijer kent de Udense accommodatie wel. Hij speelde er twee jaar geleden nog tegen Engeland. ,,Dit is een goede club, maar of er talenten rondlopen kan ik zo snel niet zien. Maar als ze er zijn, worden ze wel opgemerkt in het district Zuid Nederland. Inderdaad, door bij de betere clubs te gaan spelen kom je dan hoger op. Het is niet zoals bij voetbal dat je er rijk van word maar ik kan er nog steeds van rondkomen.” Ondertussen komt de jeugd weer om hem heen staan. “Teun, hoeveel wedstrijden speel jij eigenlijk?” Het jongetje krijgt een even serieus antwoord als de journalisten die aanwezig zijn: ,,Ik speel er 22 voor Bloemendaal, 6 play offs en 30 voor het Nederlands elftal.”
[image=116624]
[image=116625]
Meer berichten