Ici les Fransen du Tour du Frans …

  •   keer gelezen   Sport
VOLKEL – FestyLand houdt zondag 18 oktober om 15.30 uur even de adem. Alle podia zijn leeg en verlaten, want alle aandacht gaat uit naar het sportspektakel dat van start gaat: De Tour du Frans. Wie ontvangt de kussen van Rondemiss Fransje en komt de winnaar door de dopingcontrole? Het deelnemersveld is uniek te noemen. Ze heten allemaal Frans …

[image=116504]

Natuurlijk mag van Pieperland niet ontbreken. De Raad van Elf zal hem zoveel nogelijk geestelijk en wie weet ook lichamelijk ondersteunen. Ook is Frans bekend als Zwarte Piet, Blues Brother en leider van Volkel 7.
Frans Bongers uit Volkel ‘staat graag in de belangstelling en is overal voor in’, aldus zijn huisgenoten.

[image=116505]

Frans drager van de bolletjestrui van Toerclub Mariaheide zegt. “Ik kan hul hard fietsen, en wil dus winnen! Uit Uden komen (Ambu) Frans van Callandt senior én junior. Ook uit Uden komt Frans Rademaker, volgens intimi een ‘zeer geschikte, vrolijke Frans! ;-)’ , maar hij is dan ook de vader van Pauli de guitar king.

[image=116510]

Oorspronkelijk uit Volkel, maar verhuist naar Schijndel is Frans van Heertum Een ‘frisse Frans met krullestert’, zeggen ze.
Voor Frans Raaijmakers is een rondje festyland een makkie, zegt hullie Robbert: “Ons pap is in 2008 (met ons mam trouwens) vanuit Oostenrijk naar huis gefietst, dus deze tour moet een eitje zijn!

[image=116506]

Frans van der Velden vindt zichzelf zéér geschikt als deelnemer omdat hij al jaren iedere dag op de fiets zit: “Ongeveer 5 min per dag.”

[image=116507]

Frans Hanegraaf uit Veghel wil in de voetsporen van oom Jacques Hanegraaf treden: “Om mijn doel te bereiken zal ik vuil spel niet schuwen. Is er bier voor de race?”
Helemaal uit Biddinghuizen komt Frans Konings en Annie van Duijnhoven uit Volkel geeft ‘mijn Frans’ op. Ook Frans Laurenssen uit Volkel doet graag mee.

[image=116508]

Frans Raaijmakers is journalist en belooft een westrijdverslag voor zijn krant te schrijven. Frans van Amsterdam is 50 jaar, maar “toch nog jong”. Frans van Driel uit Volkel racet op zijn Bakkers Bakfiets. Frans Bens is afgevaardigd vanuit Café Tielemans in Boekel. Frans Jans, oom van Erik Bambino, kan niet ontbreken “Onze collega Frans lijkt ons zeer geschikt”, vertellen Heleen en Ilona.

[image=116503]

‘De ideale Frans’ heeft een kip die naar hem genoemd is. “En ik kan, zoals de Belgen zeggen, uitstekend 'kop in kas' kan fietsen.”

[image=116509]

Frans Schepers had geen ludieke foto, maar hoopt nog dat er iets via fotoshop aangedaan kan worden. (Helaas Frans).
Verder is nog een reserve Frans en wie weet de mystery Frans, maar dat is ook voor de organisatie nog een mysterie. Kom zondag dus kijken naar Tour du Frans!
Meer berichten