Volkelse loopsters rennen tegen borstkanker

  •   keer gelezen   Sport
VOLKEL - Om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker namen de Volkelse loopsters Astrid Coppens (41) en Hilde Smits (38) zondag deel aan de Halve Marathon in Eindhoven. Voorafgaand aan hun sportieve uitdaging zamelden zij in een kort tijdsbestek geld in voor de Veghel Ladies Walk for pink ribbon (www.pinkribbon.nl).

[image=116327]

In totaal sprokkelden zij in Volkel en omstreken 326,11 euro bijeen. Toch namen de beide dames uit Volkel niet deel aan de Veghelse sponsorloop. Vanwege de langere afstand was de uitdaging groter om in Eindhoven de halve marathon te voltooien. Omdat beide evenementen op dezelfde dag werden gehouden moesten ze een keuze maken. En die viel op Eindhoven. Het geld komt desalniettemin ten goede aan Pink Ribbon.
De weeromstandigheden waren erg goed. De start begon in een hevige regenbui, maar die zorgde voor ideale temperaturen. In een tijd van twee uur en dertien minuten volbrachten Coppens en Smits de missie. Hilde Smits vond het een geslaagde uitdaging: "Eindhoven kan trots zijn op zo’n geweldig, gezellig loopevenement. Het was na 15 kilometer zwaar. Maar al die mensen die je langs de weg aanmoedigen, slepen je er doorheen. We kwamen meerdere lopers tegen die ook voor Pink Ribbon liepen. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij.”
Meer berichten