Hanmudo demonstraties op hoogste niveau

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Dat Martial Arts Centre Chön-Ji-Kwan in Uden het Europese hoofdkwartier van de sport Hanmudo is, werd dit weekend weer bewezen. Na de examens op vrijdag, werden zaterdag demonstraties gegeven door Grand Master Serio (8e Dan) uit Amerika en Donald Kimm, die de zevende Dan heeft.

[image=115989]

De volledige Europese Hanmudo-top van Europa was aanwezig in Uden. Gastheer was Master Frans van Boxtel (5e Dan) van Chön-Ji-Kwan. Hij staat aan het hoofd van de Europese organisatie en is de pionier van deze sport in Europa.
[image=115990]
Hanmudo is een Koreaanse zelfverdedigingmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van stoot-, trap-, klem-, wurg- en werptechnieken als verdediging tegen allerlei soorten gewapend of ongewapende aanvallen. Alle technieken zijn gebaseerd op natuurwetten en zijn ontworpen te werken zonder toevoeging van kracht of interpretatie. Snelheid, kracht en controle zijn alle opgenomen in de juiste volgorde en uitvoering van techniek. Zondag is er nog een techniektraining en de diploma-uitreiking van 10.30 tot 17.00 uur aan de Hockeyweg 10 in Uden. Publiek is van harte welkom. (foto’s Ad van de Graaf) [image=115991][image=115992]
Meer berichten