Saturnus-vrouwen pakken tweede zege

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – Zaterdagmiddag was er opnieuw winst voor het eerste vrouwenteam van volleybalclub Saturnus uit Uden. Na de 4-0 zege vorige week in Best wonnen de meiden van Joan van den Heuvel in vier sets met 3-1 van het Rosmalense Spirit.

Tekst+foto's: Peter Kuijpers

[image=115566]

Successen
Voor velen wellicht een wat vreemde gewaarwording. Na jaren van verlies en vechtende tegen degradatie, schijnt plots de zon volop aan de klarinetstraat. Het nieuwe team is een mix van routine en jeugdige talenten. Coach Joan van den Heuvel is met twee dochters, Bregje (16) en Veerle (13), ruim vertegenwoordigd. Nestors in het team zijn Loes Boley (39) en Judith Verhagen (36). Daphne Sgroot en Boley zijn nog van grote waarde voor de jonge talenten in het team. De twee speelsters maakten alles mee, maar liepen niet weg toen de successen uitbleven. Waar vind je ze nog?

[image=115567]

Bonus
Saturnus haalde de eerste drie sets binnen waarin de Udense het betere volleybal lieten zien. Soms uitlopend naar vier a vijf punten, maar een paar gewiekste time outs van spirit-coach Reg Otten legde een rem op goede flow waarin de Udense zich bevonden. Maar met 25-22, 25-20 en 25-23 ging de winst overtuigend naar Saturnus. De bonus werd niet binnen gehaald. Daphne Sgroot bleef aan de kant en JudithVerhagen kwam in het team. Het Udense spel werd rommeliger en Spirit boog verdiend een 16-12 achterstand om naar de uiteindelijke 20-25.

[image=115565]

Mogelijkheden open
Coach Joan van den Heuvel maalde er niet om en gaf bemoedigende tikjes na afloop. De Udense huisarts weet dat er met dit team mogelijkheden open liggen. Ook al is het een klasje lager. Volgende week speelt Saturnus uit naar het studententeam van Hajraa uit Eindhoven. De wedstrijd in de TU-sporthal vangt aan om 18:00 uur.

[image=115564][image=115563]
Meer berichten