Keiencrossen bestaan 40 jaar

  •   keer gelezen   Sport
UDEN | De Keiencrosscompetitie van de Udense vereniging De Keien Atletiek, die bestaat uit vier crosswedstrijden voor jong en oud op locaties in Uden en Zeeland in de winterperiode, wordt dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd. Door de organisatie van de Keiencrossen wordt extra stilgestaan bij dit jubileum, onder meer met een reünie tijdens de laatste crosswedstrijd en een speciaal hardloopshirt dat alle deelnemers kunnen aanschaffen.

[image=316703]

De crosscompetitie werd veertig jaar geleden door Theo Verhamme in het leven geroepen en bestaat al die jaren al uit vier wedstrijden op onverharde ondergrond in de bossen van Uden en Zeeland. De competitie kende qua aantal deelnemers het hoogtepunt in de jaren negentig. Toen werd bij een wedstrijd het hoogste aantal deelnemers behaald: 498 lopers. De afgelopen jaren stijgt het aantal deelnemers weer richting de driehonderd. De eerste cross die op het programma staat, is de PNEM-cross op 29 november, waarvan de start vlakbij openluchttheater Naat Piek is. Vervolgens kunnen lopers nog deelnemen aan de Bedafcross (3 januari), de Heuelrugcross (31 januari) en de Stadioncross (13 maart). Na afloop van de laatste cross nabij stadion De Kuip van De Keien Atletiek, wordt een reünie georganiseerd voor iedereen die met de crosscompetitie te maken heeft (gehad). Voorinschrijven voor de vier crossen kan tot 27 november via www.dekeienatletiek.nl. De totale afstand van de PNEM-cross is 9.720 meter (zes rondes van 1.620 meter), het is mogelijk om na iedere ronde te finishen.

T-shirt
Deelnemers kunnen via de inschrijfpagina ook een uniek jubileumshirt aanschaffen ter waarde van 19,40 euro. Mensen die zich vóór 14 november inschrijven en een t-shirt aanschaffen, krijgen dit rode shirt met unieke logo tijdens de PNEM-cross op zondag 29 november uitgereikt. Kijk voor info over de crosscompetitie op www.dekeienatletiek.nl.
Meer berichten