Saturnus vrouwen klauteren uit dalletje (audio)

Sport 84 keer gelezen
UDEN – Coach Hubert van Hout moest Sonja van Extel en Loes Boley geblesseerd buiten het team laten in het duel met Ledub-2. Ook Anke van de Rijt speelt nog steeds niet en had na afloop een één-op-één gesprek met Van Hout. Een nipte winst omdat de Udensen zich in de slotfase hervonden en eindelijk gingen Volleyballen. Setstanden: 25-21, 20-25, 23-25, 25-21 en 15-8.

[image=316477]

In de eerste set gingen de twee teams redelijk gelijk op. Na 12-12 gingen persoonlijke fouten bij de Budelsen parten spelen. Ondanks de twee time outs die coach Roel Coenen kort achtereen plaatste ging de set naar Uden. In de tweede set stonden de bezoekers continu voor. Na 3-9 en 4-11 kwam Saturnus terug naar 11-14 echter het niveau daalde naar een bedenkelijk diepte punt. Opzetjes waren veel te simpel van opzet en de slagkracht was ver te zoeken. De 20-25 was niet meer dan verdiend.

[image=316475]

Gewenste effect
De derde set werd voor Saturnus een aaneenschakeling van fouten. Tot 12-12 ging het overigens nog redelijk gelijk op, maar daarna vielen de Udensen weer terug in het oude patroon. In de slotfase kwam Saturnus nog terug naar 23-24, maar ondankts een time out van Hubert van Hout gaf dit toch niet het gewenste effect en genoot Ledub van een 1-2 voorsprong. In de vierde set verdween de kracht uit het team van Ledub, bovendien pareerde het blok van Saturnus beter en leek de slagkracht van sterkhoudster Sanne Kooken van Ledub te slinken. De bezoeksters uit Budel ontbeerden een middenaanval, voor de rest een fris team die het de gastvrouwen bijzonder moeilijk maakten. In de vijfde set zakte Ledub behoorlijk door de hoeven. “Gaan we nou eindelijk eens een keer volleyballen dames?” waren de woorden van coach Van Hout. Het hielp. Het laatste punt kwam na een goed blok van Sifa van Zutphen, die een ruime voldoende haalde. Met 15-8 ging de winst in de vijfde set naar Saturnus. Dit in een wedstrijd die veel kracht kostte met uiteindelijk het zoet van de overwinning.