Pascal van Gemert is even van slag

  •   keer gelezen   Sport
EINDHOVEN – TTCV speler Pascal van Gemert scheurde onlangs een spiertje in zijn bil. Zijn toch al naar adem happend team zal het een paar weken zonder de ‘puntenpakker’ uit Eindhoven moeten stellen. Balen voor de Veghelse tafeltennisclub, maar zeker ook voor Van Gemert zelf. TTCV is inmiddels rode lantaarndrager in de tweede divisie D. De Veghelaren mochten zich zaterdag in de eigen sporthal afschminken met de wetenschap dat ze zich wéér op details lieten aftroeven.

Door: Peter Kuijpers

[image=316083]

De blessure diende zich al aan op de laatste training voor de afgelopen wedstrijd tegen Bit. Van Gemert: “Ik dacht dat gaat wel over, maar tijdens het inspelen werd het steeds erger. Ik kon niet meer naar mijn forehand bewegen. Ik merkte wel dat er toen iets goed mis was. Ik heb vervolgens anderhalve week rust gehouden. Het lijkt goed te gaan, want als ik gewoon loop heb ik nergens last van. Het is juist bij het aanzetten, de korte beweging. Ik loop nu bij de fysio die hebben het over drie weken rust en los masseren. Dat is dus afwachten, het is een vreemde blessure die ik nog niet kende.”

Investeren
Van Gemert is al vijf jaar actief bij de Veghelse tafeltennisclub. De Eindhovenaar begon met tafeltennissen bij Veldhoven en ging daarna naar Cosmos waar hij tot zijn 21e speelde. “Bij deze clubs heb ik veel geleerd. Daarna werd het Unicum in Geldrop en Bergeijk waarna ik uiteindelijk weer via Veldoven bij TTCV hier in Veghel belandde.” Het gaat niet goed met de Veghelse tafeltennissers. Het team staat inmiddels op een laatste plaats, waar een degradatie lonkt. Wat is de oorzaak is dan de meest simpele vraag. “Het is een stukje kwaliteit. Maar ook het geloven in je eigen kwaliteiten. Daar moet je in investeren, het geloof moet terug. Het verschil met vorig seizoen is dat we een betere voorbereiding hadden en er werd meer getraind door iedereen. Als de verschillen klein zijn en dat is gewoon het geval in deze competitie, dan zijn het de details die het verschil kunnen zijn bij winst of verlies.”

[image=316082]

Goede voorbereiding
Het fundament bij elke sport is de mentaliteit. Bij tafeltennis dé belangrijkste factor. Van Gemert vervolgt: “Mentaliteit is bij tafeltennis alles. Ik zeg zelf voor 70%. Als je keihard wilt werken voor succes dan komt er dat ook. Voor mezelf vind ik dat heel belangrijk. Als ik een goede voorbereiding heb gehad en veel en hard heb getraind dan geeft dat een goed gevoel om de wedstrijden in te gaan. Vergeet niet dat tafeltennis een van de moeilijkste sporten ter wereld is. Dat wordt door mensen vaak onderschat. Ik heb onlangs wat topwedstrijden gezien van Chinese wereldspelers tegen toppers uit Europa. Dat is echt smullen, wat mooi en wat een perfectie. In China wordt al vanaf je prille jeugd bepaald welke sport voor jou het beste past. Dat gaat ver, maar wel de oorzaak achter die successen.” Zaterdag spelen de Veghelaren in Vught tegen JCV. Voor Van Gemert komt deze wedstrijd nog te vroeg. De kartrekker van TTCV mag ongetwijfeld tot zijn ongenoegen voorlopig nog plaatsnemen op een stoeltje langs de kant.

[image=316081][image=316084]
Meer berichten