Maartje Krekelaar met Oranje naar Argentinië

  •   keer gelezen   Sport
UDEN – De rollercoaster waarin de Udense hockeyster Maartje Krekelaar (20) zich bevindt lijkt amper te stoppen. Als jeugdig C-talent van Hockeyclub Uden naar HC Den Bosch en onlangs uitgenodigd voor de trainingsroep van het Nederlandelftal. Nu echter, op verzoek kersverse bondscoach Alyson Annan, mag ze zich melden voor de World League in Rosario Argentinië.

Door: Peter Kuijpers

[image=317281]

Maartje Krekelaar had haar selectie niet direct verwacht, want alles ging toch al zo snel. Krekelaar: “Ik had gehoopt op een reserverol. Dan mag je mee op de trip en vlieg je op de dag dat het toernooi begint weer terug. Maar plots werd mij medegedeeld dat ik bij de vaste selectie zat. Ik dacht wat overkomt me nou! Ik ben natuurlijk superblij, dat vooropgesteld, die kans moet je grijpen.” De middenveldster schuwt de arbeid niet als ze speelt. “Nee, dat zeker niet. Daar moet ik het ook van hebben en moet daarin nog veel leren. Ik ben niet bang voor te duiken en compenseer veel dingen met mijn snelheid, maar ook met mijn techniek.” Scoren is gelijk als in het voetbal belangrijk voor Krekelaar: “Dat is wel zo, maar als middenvelder is dat wat minder van toepassing. Ik moet wellicht wat egoïstischer worden. Vaak geef ik hem in kansrijke positie toch af aan een medespeelster.”

Maartje Paumen
Krekelaar stamt uit een sportieve familie waar het hockey centraal staat: “Dat klopt wel, ik heb ook nog een voetballende broer bij UDI’19 in een lager vriendenteam. Ik geloof het veertiende elftal, maar hij is best fanatiek en wil altijd wel winnen. Mijn ouders hebben ook beiden gehockeyd, maar zijn inmiddels gestopt. Ik ben de enige nu in ons gezin die aan hockey doet.” Maartje Paumen, aanvoerder van HC Den Bosch is een icoon in de wereld die Hockey heet. Krekel vervolgt: “Maartje is heel belangrijk. Ze stuurt en geeft goede aanwijzingen. Ze is zo ervaren ook in de kleedkamer steeds goede tips of aanwijzingen. Heel belangrijk voor ons team.” Zondag speelde Hockey Club Den Bosch de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit bij MOP in Vught. Het werd een simpele 0-4 zege. “Nu gaan de meeste teams de zaal in en wij naar Argentinië met het Nederlands team. De zaal wordt elk jaar weer leuker. Wij, bij Den Bosch, willen ook daar prijzen winnen. Er is ook een Europees kampioenschap in de zaal ergens in het Oostblok. Dus die spelen echt ook wel grote toernooien."

Nederlands team

De zaken bij de club van Krekelaar worden professioneel aangepakt. Daarover heeft de Udense niets te klagen: “Dat is echt goed verzorgd. Medisch, de begeleiding ik heb daar weinig te klagen. We trainen vijf maal per week, dus dat is dan ook wel nodig. Trainen doen we meestal in de avond. We hebben best een jong team waarvan de meeste naar school moeten. Op donderdag trainen we wel om kwart over twee en in de avond nog een keer, dus in twee blokken.” Studeren doet de Udense internationaal aan de Johan Cruyff University, maar nu even niet en krijgt Nederland team alle voorrang. Op donderdag 26 november vertrekt Krekelaar met de grote Boeing 747 richting Rio de Janeiro in Brazilië. “Daar blijven we twee dagen dan vliegen we door naar Rosario in Argentinië waar het toernooi op 5 december begint.” We gaan haar volgen, reken maar.

Meer berichten