REMIX werkt hard voor show in De Lievekamp

  •   keer gelezen   Sport
OSS | Dansstudio REMIX uit Oss verzorgt op zaterdag 12 december een optreden in de Rabo Zaal van theater De Lievekamp. Alle dansers van de dansstudio komen tijdens 'HipHop Happy Holiday's' aan bod, van klein tot groot, van beginner tot de professionals. "Dit is voor alle leden de kans om zich te laten zien op het podium", aldus eigenaar en oprichter Sander van der Ven.

[image=317328]

Dansstudio REMIX is in 2004 opgericht door Van der Ven. Hij gaf les op een dansschool in zijn toenmalige woonplaats Oss, maar was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij begon voor zichzelf en moest alles vanaf het begin opbouwen. "Ik hoopte toen dat er direct veel dansers bij me zouden starten, maar ik was natuurlijk pas 19 jaar en snap dat ouders toen eerst wilde afwachten hoe het zou lopen. Ik startte met een aantal lessen op een woensdagavond, maar al snel werden dat meerdere dagen in de week. Mijn volledige aandacht ging uit naar de dansschool en ik ben blij dat ik daarvoor heb gekozen." In de loop der jaren groeide REMIX uit tot een grote hiphop dansstudio in Noord-Brabant. Landelijk sleepten diverse teams prijzen in de wacht en in 2006 was zelfs het wereldkampioenschap een feit. Onlangs werden twee teams van REMIX nog tweede op het NK. Binnenkort gaat een vierde wedstrijdteam van start, waarbij Van der Ven hulp krijgt van een collega. "Het vraagt veel creativiteit en inzet om de wedstrijdteams mee te laten draaien in de top. Ik kijk niet naar andere teams, maar krijg inspiratie uit de muziek. Als ik een geschikt liedje heb gevonden, en dat kan een tijdje duren, dan 'floept' het eruit. Het mooie van het dansen is dat er geen specifieke regels zijn en dat je mag doen wat je wil."

Voorbereiding
Op 12 december zijn er twee voorstellingen, van 14.00 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur. Volgens Van der Ven zijn de dansers zich al flink aan het voorbereiden. "Best een heftige periode, want er gaat veel tijd inzitten. Iedereen van de dansschool mag zich laten zien aan het publiek. De bezoekers krijgen overigens niet alleen een uur lang dansen te zien, maar het dansen wordt afgewisseld met een spannend Halloween kerstverhaal. Je kunt het zien als een 'eng' kerstverhaal, maar ook geschikt voor kinderen om naar te kijken. Het is een hoop geregel, maar uiteindelijk wel superleuk." Van der Ven gaat net als voorgaande jaren voor een uitverkochte zaal. Kaarten reserveren kan door een e-mail te sturen naar of te bellen met (06) 12 33 79 56. Kaarten kosten 8 euro per stuk. Kinderen tot vier jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie op www.remixstreetdance.nl

Alex Green
Overigens is Sander van der Ven ook actief als zanger. Wat in het voorjaar van 2012 begon met een eenvoudig YouTube-filmpje voor een vriend, groeide uit tot tot twee contracten bij een producer. Na zijn eerste single kwam hij onder andere op NPO Radio 2 en 3FM. "Ik heb vanwege de drukte bij de dansstudio weinig tijd gehad, maar er staat een afspraak om op korte termijn een nieuwe single te gaan maken. Die moet in 2016 uitkomen. Vervelen hoef ik me nooit, allesbehalve zelfs."
Meer berichten