Van Moorsel verdient fabriekscontract

  •   keer gelezen   Sport

BOEKEL | Kartcoureur Jordi van Moorsel heeft een contract verdiend bij het Duitse kartmerk Mach1. Door deze ontwikkeling maakt Van Moorsel een directe stap richting de top van internationale rijders. Voor 2016 zijn alle ingrediënten aanwezig om internationaal te scoren.

[image=317531]

Met de eigen coureurs (onder wie voormalig wereldkampioen Joey Hanssen) kreeg Mach1 in de strijd om het Nederlands Kampioenschap maar geen grip op de razendsnelle Boekelaar, die uiteindelijk de titel op zijn naam schreef. 'If you cant beat him, then better get him in the team', moet Mach1 gedacht hebben.

Goede onderhandelingen
Van Moorsel werd uitgenodigd voor een gesprek in het Duitse Mach1-bolwerk in Meimsheim. Die onderhandelingen verliepen goed, zo blikt Van Moorsel terug. "Eigenlijk waren we er al snel uit. We hadden een testdag aangevraagd om zelf het chassis uit te proberen. Dat verliep beter dan verwacht. Na een dagje testen en een gesprek op het hoofdkantoor hadden we een goed gevoel, met als eindresultaat een fabriekscontract."

[image=317530]

Nieuwste techniek
Groot voordeel van een fabriekscontract is dat de coureur in kwestie volledige ondersteuning krijgt vanuit de fabriek. Zo profiteert Van Moorsel van de nieuwste ontwikkelingen in het chassis en krijgt hij verschillende technische specialisten aan zijn zijde. "We hebben als privéteam veel kunnen scoren, maar dat kostte ook veel energie", aldus Van Moorsel. "Mede dankzij de ondersteuning van onze sponsoren was het mogelijk om te knokken tegen fabrieksteams, en zelfs te winnen, maar door dit contract krijgen we simpelweg veel meer mogelijkheden."

Wie de prestaties van Jordi van Moorsel wil volgen, kan terecht op Facebook (Jordi van Moorsel Racing Promotions) of op zijn eigen website: http://www.jordivanmoorsel.nl.

Meer berichten