Reddingsbrigades houden nachtoefening op Hemelrijk

  •   keer gelezen   Sport

VOLKEL | Zes brigades uit de regio Brabant-Noord en Zuidoost hebben afgelopen zaterdagavond 12 december een grootschalige oefening gehouden op recreatieplas Hemelrijk in Volkel. Zij trainden hiermee hun vaardigheden voor het geval dat het nodig mocht zijn om echt in actie te komen.

De Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR), zoals het samenwerkingsverband tussen de brigades heet, houdt viermaal per jaar een dergelijke oefening. Alle aangesloten brigades uit de regio hebben de mogelijkheid deel te nemen aan deze oefeningen om de samenwerking en vaardigheden te bevorderen. In geval van calamiteiten kunnen deze brigades samen met vele andere brigades in Nederland ingezet worden om op en om het water hulp te verlenen.

'Slachtoffers'
Bij de oefening, welke georganiseerd was door reddingsbrigades Veghel en Uden, waren in totaal zeven reddingsboten en bijna 30 redders aanwezig. Het was aan de redders om goed op de veiligheid te letten en goed met elkaar te communiceren. De leerpunten die uit de oefening voort zijn gekomen zijn het belangrijkst voor de deelnemende brigades en de RVR. Hierdoor kan de hulpverlening uiteindelijk aanzienlijk verbeterd worden.
Voor de meeste brigades is een nachtoefening een nieuwe ervaring geweest. Velen hadden nog nooit in het donker geoefend, wat het extra lastig maakte. Toch is de oefening over het algemeen goed verlopen, en zijn de vele 'slachtoffers' die door het park verspreid lagen allemaal veilig aan wal gebracht.
 

Meer berichten